Božo Vrećo

Nascut a Bòsnia i Hercegovina l’any 1983, Božo Vrećo és un artista multidisciplinari conegut sobretot per la seva faceta com a cantant de sevdah. Caracteritzat per melodies intenses i emocionals, aquest gènere musical tradicional bosnià és un clam a la llibertat de les dones, però també a la llibertat mateixa. La seva creença rau a ser una persona que canta cançons de coratge amb l’únic objectiu de mostrar honestedat al seu públic. Com a recuperador d’un gènere femení tradicional, l’artista defensa el lloc de la dona a la societat bosniana cantant les seves cançons.

Vrećo és un símbol de la llibertat de la multicultural Sarajevo, actua com a dona i com a home, ja que es veu a si mateix com una persona dels dos gèneres. Porta els cabells llargs, amb kohl al voltant dels ulls, i es vesteix amb caftans, vestits o abrics flotants mentre gira i canta a l’escenari. Al mateix temps, és un home barbut. Les seves actuacions s’esgoten contínuament a la societat patriarcal dels Balcans, i els seus fans traspassen les fronteres de gènere i ètnies. Mitjançant la seva obra, i també l’estètica, l’artista proclama un món exempt d’etiquetes i gènere en el qual ell també s’allibera.

Categoria
Música
Contacta amb l'artista:
bozovreco@gmail.com

Articles relacionats

Nascut a Bòsnia i Hercegovina l’any 1983, Božo Vrećo és un artista multidisciplinari conegut sobretot per la seva faceta com a cantant de Sevdah. Caracteritzat per melodies intenses i emocionals, aquest gènere musical tradicional bosnià és un clam a la llibertat de les dones, però també a la llibertat mateixa.