Carla Rovira

Carla Rovira és actriu, dramaturga, directora teatral i pedagoga. El seu recorregut artístic es completa amb una perspectiva social i crítica feminista en la societat en general i a l’escena mateixa. Es va formar primer com a educadora social i després com a actriu a l’Institut del Teatre. Un cop acabada la formació, va treballar en la primera obra de la companyia La Calòrica, Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, i, més tard, va entrar a la companyia LAminimAL, on també va fer tasques de producció i en la qual va estar cinc anys.

L’any 2015 estrena la seva primera creació, Most of all, you’ve got to hide it from the chicks, peça guanyadora de l’Aplaudiment a la Creació Emergent 2016 del Premi FAD Sebastià Gasch, un espectacle amb infants que parla del dolor i la relació entre aquests i les persones adultes. Un any més tard estrena While the machine keeps on running, una obra amb adolescents sud-coreans basada lliurement en la peça Antígona en què es tracta l’enfonsament d’un ferri, dos anys abans, i on 304 persones, moltes d’elles estudiants, perden la vida.

Rovira també ha treballat braç a braç amb l’artista de relleu Clara Peya i la seva companyia Les Impuxibles. Amb l’obra Aüc, el so de les esquerdes, un espectacle colpidor, es representa una violació en directe a través de l’expressió corporal i la música. Màtria va arribar després, un projecte molt personal en què es reflexiona sobre la memòria històrica des d’una perspectiva familiar i que rep el premi L’Apuntador 2017.

Contacta amb l'artista:
info@carlarovira.cat

Articles relacionats

Durant els últims vint anys, el Teatre Municipal de Girona ha estat la seu principal del Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya. Fins ara, amb una cartellera que, juntament amb el programa propi, conservador i comercial del teatre, havien perpetuat una clientela quinquagenària.