Carles Canals Masats

És un artista visual autodidacte que s’introdueix en el món de la fotografia per vincles familiars. Que el seu oncle Ramon Masats esdevingués un reconegut i destacat fotoperiodista de la postguerra li va fer estimar tot aquest món.

Cridat per les situacions insòlites de la vida quotidiana, l’artista surt al carrer a la recerca d’idees per acabar interessant-se pels objectes i les seves infinites interpretacions. Des que va iniciar aquest camí l’any 2012, la seva obra ha format part de diferents exposicions, tant individuals com col·lectives, i també ha rebut alguns premis i reconeixements com per exemple la Medalla d’Or 2020 de la Fédération Internationale de l’Art Photographique amb l’obra Crema-llera en l’apartat de Fotografia Creativa.

A través del seu treball, pretén endinsar l’espectador en un món on la imaginació mani i l’objecte es transformi. En paraules seves: “És per mitjà de la metàfora que l’espectador pot evadir-se del món real.”

Treballar l’objecte t’atorga tot el temps del món. Has de poder afanyar-lo, jugar-hi mitjançant tots els mecanismes disponibles

Sense títol FOTOGRAFIA

A través d’aquesta obra, el que pretenc és enganyar l’ull que mira. Quan l’espectador s’apropa probablement veurà una cosa, però si s’allunya en veurà una altra. En aquest cas, estem davant d’un objecte imatge que és més estètic que poètic; no obstant això, pot provocar diferents interpretacions, a vegades oposades entre elles i cap d’elles excloent. Precisament, l’obra no té títol perquè posar-ne la faria massa evident.

És millor mostrar una imatge i veure què succeeix.

Categoria
Arts visuals
Contacta amb l'artista:
canalscarles@hotmail.com