CiRcoLando

Instal·lat a l’antiga central termoelèctrica del Freixo, CRL – Central Elèctrica és un centre de residències i de creació artística que pretén resignificar una part d’aquest pol industrial desactivat, impulsant i generant altres formes d’energia.

Així doncs, la central marca el nou inici d’un projecte artístic amb una llarga trajectòria d’activitat. Fusionant-se en un únic acrònim CiRcoLando i CentRaL, el CRL persegueix dos eixos centrals d’actuació de manera articulada -creacions pròpies x residències i programació-, creient que el desenvolupament integrat d’ambdues àrees genera maneres úniques de pensar i de fer les dues.

Amb la direcció artística d’André Braga i Cláudia Figueiredo, la residència adopta l’enfocament transdisciplinari d’aquest duet d’artistes i porta la seva opció per una estructura oberta i connectada amb els projectes de molts més artistes a un nou lloc.

Les arts escèniques, corporals i del moviment tenen un lloc destacat en el projecte, amb les àrees del pensament, la música, el cinema com altres presències habituals. Els encreuaments disciplinaris són un dels trets distintius de la iniciativa, defensar aquesta oberta a l’altre i compartir les seves pràctiques és un dels mitjans més forts per estructurar llengües singulars.

CRL – Central Elèctrica col·labora regularment amb importants estructures culturals de Portugal i té una història d’internacionalització que inclou més de 20 països: Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Holanda, Regne Unit, Alemanya, Àustria, Polònia, Finlàndia, Eslovènia, Eslovàquia, Bulgària, Marroc, Argentina, Bolívia, Equador, Panamà, Brasil, Corea del Sud i la Xina.

Contacta amb l'artista:
geral@circolando.com

Articles relacionats

El festival nacional de referència de la Garrotxa Sismògraf encén la maquinària per tirar endavant una 15a edició del 13 al 16 d’abril que posa el focus en la natura morta, les interespècies, els minerals i els vegetals. L’exposició Mater de Claudi Casanovas obre la programació del festival.
Olot és la seu del Sismògraf, el festival que detecta el moviment del cos i del planeta. Enrere ha quedat aquell projecte local que s’emmarcava en el dia de la dansa. En la seva 15a edició, floreix convertit en una autèntica celebració de les arts vives híbrides i contemporànies.