Esmeralda Colette

Esmeralda Colette

Esmeralda Colette és una jove cantant i actriu d’extraradi que comença a cantar per necessitat i per gust, sempre acompanyada pel seu guitarrista i millor amic. Després de cantar al carrer, al metro i en diferents bars de Barcelona i rodalies, queda semifinalista del talent xou La Voz 4 de Mediaset. Després del seu pas pel programa, decideix acabar els estudis i crear un projecte propi en format banda amb qui treu el seu primer EP.

Filla d’una infermera gallega i d’un pintor andalús, estudia en un ambient precari i divers, envoltada d’un paisatge estancat per la corrupció immobiliària, entre grues, violència, llibres, quadres abstractes i vinils antics. S’ha format a l’Institut del Teatre i ha fet treballs diversos per cobrir les seves necessitats materials.

Colette sent un gran interès pels marges i juga amb els límits de la teatralitat i la performance, combinant diverses disciplines artístiques com el vídeo i la música en directe, posant sempre el cos i la paraula al servei de la creació escènica; exposant-se innocent, però sinistra, entre l’infantil i l’adult. També, a través de les arts efímeres, qüestiona les relacions de poder i els relats dominants de la història; proposa un joc escènic capaç de destronar el que és seriós i convencional, amb una descarada despreocupació immoral, però conscient del dolor i dels desastres. La seva intenció és qüestionar-ho tot des d’una posició vulnerable, apropant allò desterrat i oblidat, provocant i col·locant al públic en un rol actiu.

Contacta amb l'artista:
soundsetsystem@gmail.com

Articles relacionats

nyamnyam és un col·lectiu i espai creat l’any 2012 pels artistes Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez. Unint les seves formacions i deformacions creatives, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció, l’intercanvi de coneixement i la cultura mitjançant estratègies d’interacció.