IlDance

ilDance

ilDance és una companyia i organització de dansa contemporània internacional i independent que inicia i gestiona diversos projectes pioners i internacionals. L’empresa va ser fundada l’any 2012 pels directors artístics Israel Aloni i Lee Brummer i té la seu a Göteborg, Suècia.

ilDance dóna suport i produeix el treball artístic d’Aloni i Brummer. També inverteix a donar suport a l’evolució dels artistes en totes les etapes, des de l’educació fins a la pràctica professional. Ho fem facilitant activitats durant tot l’any.

ilDance es va establir després que Aloni & Brummer treballessin a Suècia i internacionalment com a artistes independents, a més d’haver estat involucrats en el treball dels altres durant molts anys. Volien crear una entitat que enriquís i conreés tant les seves pràctiques creatives com a artistes individuals i els ofereixi la possibilitat de cocrear i desenvolupar una veu addicional com a duet artístic.

El març de 2012, ilDance va presentar SOD en col·laboració amb VI Production, dirigida per Daniel Isakson. El nou treball va ser la primera cocreació d’Aloni i Brummer i es va estrenar a l’Atalante de Göteborg, Suècia. Des d’aleshores, Aloni & Brummer han coreografiat obres individuals, treballs com el duo artístic que porta el nom de la companyia, ilDance, i ocasionalment en col·laboració amb altres artistes independents d’arreu del món.

Mentre estructuraven ilDance, Aloni i Brummer van identificar nombrosos reptes i buits en els sistemes existents en què artistes com ells s’esforcen per expressar la seva veu artística. Amb aquest descobriment, opten per formar noves oportunitats i plataformes originals per ajudar i donar suport als artistes de dansa contemporània per sobresortir.

Com a resultat, ilDance va evolucionar orgànicament i, a més, es va convertir en una plataforma i una infraestructura per a la implementació de les creences d’Aloni & Brummer en termes de producció i facilitació de dansa contemporània. Aquestes creences posen l’accent en la inclusió, l’intercanvi i la vinculació entre artistes i comunitats individuals.

A ilDance, les nostres activitats i produccions varien en mida i contingut, des d’íntimes i personals fins a grans i globals.

Munten produccions originals de dansa contemporània així com treballem amb altres coreògrafs internacionals i col·laborem contínuament amb altres organitzacions en projectes que milloren i estimulen la visibilitat de la dansa contemporània i el seu impacte en la nostra societat. D’aquesta manera, ilDance connecta nombrosos aspectes de la dansa contemporània a escala local, regional, nacional i internacional.

Algunes de les seves activitats són contínues i recurrents, com ara iCoDaCo i ilYoung.

ilDance funciona amb un model híbrid que ha estat desenvolupat exclusivament pels seus directors. La creativitat, la valentia i l’agilitat que se senten amb tanta força en les pràctiques coreogràfiques d’ilDance també guien el funcionament i les metodologies de producció de la companyia. Aloni i Brummer creuen que la innovació i la flexibilitat dels artistes no s’acaba en l’àmbit d’un procés de creació sinó que també poden i han d’informar les pràctiques de producció i gestió.

info@ildance.se

Articles relacionats

El nom Mariantònia Oliver fa dècades que s’associa a la convicció ferma d’activisme i l’exercici del moviment conscient. Com a coreògrafa i pedagoga, ha anat dibuixant una trajectòria vital plena de creacions. Oliver entén la dansa de manera holística, exercint-la per observar la realitat des de diferents angles.
Contacta directament amb l'artista