ilDance

ilDance

ilDance és una companyia i organització de dansa contemporània internacional i independent que inicia i gestiona diversos projectes pioners i internacionals. L’empresa va ser fundada l’any 2012 pels directors artístics Israel Aloni i Lee Brummer i té la seu a Göteborg, Suècia.

ilDance dona suport i produeix el treball artístic d’Aloni i Brummer. També inverteix a donar suport a l’evolució dels artistes en totes les etapes, des de l’educació fins a la pràctica professional. Ho fa facilitant activitats durant tot l’any. Volien crear una entitat que enriquís i conreés tant les seves pràctiques creatives, com a artistes individuals, però que al mateix temps els oferís la possibilitat de cocrear i desenvolupar una veu addicional com a duet artístic.

El març de 2012, ilDance va presentar SOD en col·laboració amb VI Production, dirigida per Daniel Isakson. El nou treball va ser la primera cocreació d’Aloni i Brummer i es va estrenar a l’Atalante de Göteborg, Suècia. Des d’aleshores, Aloni i Brummer han coreografiat obres individuals, treballs com a companyia i, ocasionalment, en col·laboració amb altres artistes independents d’arreu del món.

Mentre estructuraven ilDance, Aloni i Brummer van identificar nombrosos reptes i buits en els sistemes existents en què artistes com ells s’esforcen per expressar la seva veu artística. Amb aquest descobriment, opten per formar noves oportunitats i plataformes originals per ajudar i donar suport als artistes de dansa contemporània per sobresortir. Com a resultat, ilDance va evolucionar orgànicament i, a més, es va convertir en una plataforma i una infraestructura per a la implementació de les creences d’Aloni i Brummer en termes de producció i facilitació de dansa contemporània. Aquestes creences posen l’accent en la inclusió, l’intercanvi i la vinculació entre artistes i comunitats individuals.

Contacta amb l'artista:
info@ildance.se

Articles relacionats

El nom Mariantònia Oliver fa dècades que s’associa a la convicció ferma d’activisme i l’exercici del moviment conscient. Com a coreògrafa i pedagoga, ha anat dibuixant una trajectòria vital plena de creacions. Oliver entén la dansa de manera holística, exercint-la per observar la realitat des de diferents angles.