Luke Jerram

Luke Jerram viu al Regne Unit, però treballa per tot el món des del 1997, creant projectes d’art que entusiasmen i inspiren persones d’arreu. La pràctica artística que utilitza, implica la creació d’escultures, instal·lacions i obres d’art en viu.

Durant el 2022, Jerram va fer 104 exposicions a 25 països diferents, que van assolir un total de 2 milions de visites. Per altra banda, les seves obres d’art es troben en més de 50 col·leccions permanents d’escala mundial, com ara el Metropolitan Museum of Art de Nova York i la Wellcome Collection de Londres.

L’artista va rebre el doctorat honoris causa de la Universitat de Bristol el 2020 i el de la Universitat de Gloucestershire el 2022. A més de ser nomenat Acadèmic Honorari de la RWA i membre de la Royal Astronomical Society el 2020.

Les obres de Luke s’adapten a diferents escales i transmeten missatges que inspiren a les comunitats a reconèixer conceptes sovint desafiants. Amb moltes de les seves últimes obres d’art com Gaia, Oil Fountain, Inhale i This Way Forward, ha estat posant a la pràctica les seves habilitats en comunicació visual per tal de posar el focus d’atenció en la salut planetària.

Contacta amb l'artista:
luke@lukejerram.com

Articles relacionats

El festival nacional de referència de la Garrotxa Sismògraf encén la maquinària per tirar endavant una 15a edició del 13 al 16 d’abril que posa el focus en la natura morta, les interespècies, els minerals i els vegetals. L’exposició Mater de Claudi Casanovas obre la programació del festival.
Olot és la seu del Sismògraf, el festival que detecta el moviment del cos i del planeta. Enrere ha quedat aquell projecte local que s’emmarcava en el dia de la dansa. En la seva 15a edició, floreix convertit en una autèntica celebració de les arts vives híbrides i contemporànies.