Maria Alzamora

És una fotògrafa i dissenyadora gràfica catalana de gairebé 15 anys d’experiència professional en la seva pràctica artística. Està especialitzada en projectes relacionats amb el cos humà. La seva trajectòria professional va començar amb NUE (2014-2019) explorant el cos com a paisatge i corporalitat mentre també qüestionava l’ideal social de bellesa.

També va comissariar el zine col·laboratiu With myself project (2018), en el qual va convidar gairebé 30 artistes de diferents mitjans artístics per parlar sobre sexualitat. El projecte va formar part del documental de TV3 El sexe ignorat: “Sempre he dibuixat, però no va ser fins que vaig trobar la fotografia que va començar aquest viatge. Tenia 15 anys. Al principi, va ser una manera de relacionar-me amb el meu entorn: l’excusa perfecta per apropar-me al món de la gent, sobretot a la música. Amb el temps, també s’ha convertit en una manera d’entendre’m millor”, assenyala l’autora.

Més recentment, el seu treball s’ha centrat en el cos a la dansa, explorant la connexió dins d’un mateix a través del moviment. Aquesta obra s’ha exposat sota el nom El gest mínim al Museu Palau Solterra, Fundació Vila Casas (2021), després de guanyar el segon premi del seu concurs de fotografia l’any 2020. Recentment, al costat de la ballarina Azucena Momo, han creat la instal·lació audiovisual Maresia (2021-2022), en què exploren la vídeo-dansa amb relació a les característiques d’un territori, el de l’Escala i Sant Martí d’Empúries. Aquest projecte va néixer gràcies a la Beca Internacional Escala (2021) i ha rebut el Premi Menció d’Art Jove de l’Inund’Art Festival (2022), que inclou una itinerància de la peça per diverses ciutats del territori català.

Actualment, està utilitzant la fotografia i el videoart per explorar la relació entre les emocions i el moviment, així com, investigar en torn la corporalitat, el gènere, la sexualitat, entre altres i crear.

Maria Alzamora Azucena Momo EL GEST MÍNIM

EL GEST MÍNIM és un projecte fotogràfic que reuneix una sèrie de fotografies fetes durant el 2020, després de guanyar el segon Premi de Fotografia de la Fundació Vila Casas. […] Quina relació tenim cadascú de nosaltres amb el nostre cos? Pot, la fotografia, captar les emocions contingudes en els moviments?” 

Etiquetes
Ordis
Contacta amb l'artista:
hola.mariaalzamora@gmail.com