Marion Balac

Marion Balac

El treball de Marion Balac explora els impulsos i les interaccions entre els sentiments i la tecnologia, abordant-los a través de diversos mitjans per investigar les lluites i els vincles entre els comportaments individuals i de masses. Turista en línia globalitzada, viatja per parcs infantils dinàmics i es troba amb personatges i llocs ficticis, nous paisatges que pot estudiar i explorar dins i fora de la pantalla. Les estructures de retrobament com ara llocs turístics, parcs temàtics, fòrums d’Internet, llocs web de contingut generat per usuaris l’interessen perquè tenen la intenció de duplicar les interaccions tradicionals de la comunitat. A partir d’aleshores, un buit -entre una còpia i el seu original, entre allò que es percep a la xarxa de persones o llocs i les seves qualitats reals- esdevé el punt de partida de la seva investigació i el nucli de les seves obres, on darrere d’un humor inèdit s’alça sovint la malenconia.

El seu treball ha estat inclòs en exposicions i projeccions a: galeria Thaddaeus Ropac (París Pantin) per a Jeune Création, Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani (Barcelona), le Confort Moderne (Poitiers), le Bel Ordinaire (Pau), LOOP Barcelona, Cankarjev Dom (Ljubljana), Annka Kultys Gallery (Londres), Galerie Manqué (Nova York), Cité Internationale des Arts (París), Enclave Projects (Londres), Paradise Works (Manchester), Bandits-Mages (Bourges), Espace des Blancs-Manteaux (París), l’Abbaye (Annecy-le-Vieux), Galerie Neuf (Nancy), Hectoliter Gallery (Brussel·les), Musée Saint-Raymond (Toulouse)… Ha tingut l’oportunitat de desenvolupar la seva obra. en residències com Espositivo i Casa de Velázquez a Madrid, Salón Bellefour a Buenos Aires o Hangar a Barcelona.

marionbalac@gmail.com

Articles relacionats

En els darrers anys, les comarques gironines han estat testimoni de la migració d’alguns espais de creació, producció i exhibició cultural contemporània de la ciutat al poble. Gestors i creatius han cercat un model de vida alternatiu i sostenible en què l’esdevenir de la vida al poble els permeti generar aquests espais idíl·lics on crear i habitar.
Contacta directament amb l'artista