Marion Balac

Marion Balac

El treball de Marion Balac explora els impulsos i les interaccions entre els sentiments i la tecnologia, que aborda a través de diversos mitjans per investigar les lluites i els vincles entre els comportaments individuals i de masses. Turista en línia globalitzada, viatja per parcs infantils dinàmics i es troba amb personatges i llocs ficticis: nous paisatges que pot estudiar i explorar dins i fora de la pantalla.

Les estructures de retrobament com els espais turístics, fòrums d’Internet o llocs web de contingut generat per usuaris l’interessen perquè tenen la intenció de duplicar les interaccions tradicionals de la comunitat. A partir d’aquí, el buit que s’estableix entre una còpia i el seu original, entre allò que es percep a la xarxa i les seves qualitats reals, esdevé el punt de partida de la seva investigació i el nucli de les seves obres, en les quals sovint s’alça la malenconia darrere un humor inèdit.

El seu treball ha estat inclòs en exposicions i projeccions a la galeria Thaddaeus Ropac (París Pantin) per a Jeune Création, Fabra i Coats -Centre d’Art Contemporani (Barcelona)-, LOOP Barcelona, Cankarjev Dom (Ljubljana), Annka Kultys Gallery (Londres), Galerie Manqué (Nova York), Cité Internationale des Arts (París), Enclave Projects (Londres), Paradise Works (Manchester), Espace des Blancs-Manteaux (París), Hectoliter Gallery (Brussel·les) i al Musée Saint-Raymond (Tolosa), entre d’altres. A més a més, ha tingut l’oportunitat de desenvolupar la seva obra en residències com Espositivo i Casa de Velázquez a Madrid, Salón Bellefour a Buenos Aires o Hangar a Barcelona.

Etiquetes
França
Contacta amb l'artista:
marionbalac@gmail.com

Articles relacionats

En els darrers anys, les comarques gironines han estat testimoni de la migració d’alguns espais de creació, producció i exhibició cultural contemporània de la ciutat al poble. Gestors i creatius han cercat un model de vida alternatiu i sostenible en què l’esdevenir de la vida al poble els permeti generar aquests espais idíl·lics on crear i habitar.