Marta R. Chust i Roc Domingo

Marta R. Chust i Roc Domingo

Marta R. Chust (Barcelona, 1995) i Roc Domingo Puig (Lleida, 1992) són una parella d’artistes que treballen conjuntament des de 2015. Els seus projectes artístics es mouen entre la producció i la investigació artística i sorgeixen com a resposta a les condicions d’un context específic. A partir de les diferents realitats d’un lloc, posen en diàleg les contradiccions, les situacions enteses com a habituals i les identitats construïdes del marc on s’inscriuen.

La pràctica artística de Chust s’interessa per les esquerdes i els marges del relat oficial, les formes en què es produeixen i construeixen els discursos i les tensions polítiques que es projecten en les quotidianitats i les anècdotes. Com a artista visual, investiga a partir de les arts i l’etnografia mitjançant processos híbrids que inclouen vídeo, instal·lació, text, dibuixos i imatges, en diàleg amb la ironia.

D’altra banda, Domingo és Tècnic Superior en Disseny i Il·lustració per l’Escola d’Art Municipal de Lleida i graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. L’artista forma part del projecte Hipervincle. Laboratori de mediacions a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona i ha participat en el programa de mediació artística POLARITATS de Homesession. Ha estat seleccionat per a una residència a la Fundació Casa Tres Patios de Medellín, a Colòmbia, amb el suport de la Sala d’Art Jove 2018. A més a més, és artista resident al centre d’art i educació Experimentem amb l’Art.

Contacta amb l'artista:
https://martarchust.com/contact-form

Articles relacionats

Del 23 al 30 de setembre, el Centre d’Art La Panera celebra vint anys de presència artística amb una programació que disposa l’activitat cultural al centre i crida a la participació activa dels amants de l’art i de qualsevol persona que vulgui celebrar aquest vintenni.
En els darrers anys, les comarques gironines han estat testimoni de la migració d’alguns espais de creació, producció i exhibició cultural contemporània de la ciutat al poble. Gestors i creatius han cercat un model de vida alternatiu i sostenible en què l’esdevenir de la vida al poble els permeti generar aquests espais idíl·lics on crear i habitar.