Mónica Rikić

La pràctica de Mónica Rikić es caracteritza per utilitzar la codificació creativa i l’electrònica, combinades amb objectes no digitals per tal de crear projectes interactius, instal·lacions robòtiques i dispositius electrònics artesanals. L’interès general de Rikić rau a desenvolupar tecnologies alternatives a través de l’art, creant artefactes tecnològics lluny de la necessitat de qualsevol funcionalitat o productivitat, només pel bé de construir dispositius crítics que nodreixin el pensament i la discussió col·lectiva.

Participa arreu del món amb els seus projectes, com a l’Ars Electronica a Linz, el Creative Tech Week a Nova York, Robotronica a Austràlia o FILE al Brasil, entre d’altres, a més d’exposar en institucions locals com el CCCB, Arts Santa Mònica, La Capella o el Disseny Hub de Barcelona.

L’artista ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura i de les Arts 2021, reconeguda per l’excel·lència i la innovació en els seus projectes tecnoartístics.

Contacta amb l'artista:
info@monicarikic.com

Articles relacionats

Per a la gent curiosa i apassionada de l’art contemporani, la ruta comença a la plaça de l’Assumpció de Girona. De forma propera i des de la cura als altres i l’entorn, les Jornades Voltaiques d’enguany ens ofereixen un calidoscopi d’experiències estètiques amb l’objectiu de desenvolupar, impulsar i difondre les arts visuals.