Natalia Lazaro Prevost

La fotògrafa barcelonina Natalia Lazaro Prevost treballa en els camps de la investigació visual, la mediació i la curació. La seva pràctica desenvolupa investigacions visuals que sorgeixen del diàleg entre arxius, fotografia i el moviment corporal. A través de la fotografia, desenvolupa investigacions visuals que exploren els mecanismes d’opressió al llarg de la representació històrica del cos a la clínica i des de diferents branques de la medicina, amb especial atenció a la dona.

La seva obra Actes de resistència planteja les possibilitats del moviment corporal com a eina analítica, i activa, per descodificar gestos. Mitjançant l’ús d’objectes relacionals, torna a llegir expressions corporals no-normatives que permeten formes diverses d’habitar el cos en la vida quotidiana. L’obra repassa l’experiència de Trieste durant els anys de la reforma psiquiàtrica italiana, establint un diàleg entre els actes de resistència i alliberament dels arxius, i el laboratori del moviment corporal. Aquesta obre una investigació sobre la tensió que hi ha entre l’emancipació individual i col·lectiva com a focus important de transformació.

Categoria
Arts visuals
Contacta amb l'artista:
prevostlazaronatalia@gmail.com

Articles relacionats

Al bell mig del cor de l’Eixample batega amb força la Sala d’Art Jove de Barcelona, un laboratori artístic que propicia la polièdrica i estreta relació entre jovent, art, cultura i investigació. L’experimentació és un tret distintiu del seu l’ADN, que els permet la connexió amb institucions, projectes culturals i educatius arreu.