Núria Nia

Núria Nia

Núria Nia (Barcelona, ​​1986), formada en cinema, art digital i comunicació, treballa principalment des del mitjà audiovisual en combinació amb altres formes artístiques com els entorns transmèdia, la performance o la instal·lació activant les possibilitats de la mixtura de contextos i pràctiques diverses que nodreixen investigacions sobre temes com els cossos digitals, el treball digital, la imatge-pantalla, l’arxiu performat i el pensament col·lectiu. Dirigeix peces audiovisuals per a l’art, l’educació i la cultura, és doctoranda en Belles Arts i docent a diverses institucions i universitats.

Ha estat resident artística de La Escocesa (Barcelona), Hangar (Barcelona), Unzip (el Prat), Konvent (Berga), Lo Pati (Amposta), realitzat projectes d’art i educació com Art i Escola (Museu de Granollers i ACVIC), el Bòlit Mentor (el Bòlit). Núria Nia és cofundadora i participant del col·lectiu d’artistes digitals Matics Barcelona, ​​residents a Hangar. El 2013 va fundar lapanoràmica.cat, des d’on dirigeix ​​peces audiovisuals per a l’art, l’educació i la cultura combinant la pràctica artística amb la producció i la realització audiovisual, el comissariat i la docència en diferents institucions i universitats en relació amb els entorns de l’Art Digital, l’audiovisual i les eines transmèdia.

nuria@lapanoramica.cat

Articles relacionats

En els darrers anys, les comarques gironines han estat testimoni de la migració d’alguns espais de creació, producció i exhibició cultural contemporània de la ciutat al poble. Gestors i creatius han cercat un model de vida alternatiu i sostenible en què l’esdevenir de la vida al poble els permeti generar aquests espais idíl·lics on crear i habitar.
Contacta directament amb l'artista