-REM

-REM és una cooperativa lleidatana formada pels artistes urbans Llukuter i Foxy. Aquesta naix a finals del 2022 amb la voluntat de cobrir una demanda de transformació social a través de les arts visuals i, així, poder generar un impacte de qualitat en l’entorn de manera directa amb els seus habitants.

La missió de la cooperativa és la creació i aplicació de projectes artístics comunitaris de transformació de l’espai públic, donant valor al territori on es duen a terme, implicant en el procés de creació les persones que hi habiten a través de la història i les pròpies emocions, i així generar un impacte positiu tant a l’espai com a les persones i col·lectius.

Treballen captant recursos per impulsar grans projectes de caràcter social i artístic, implicar cada vegada més persones per tal de créixer personalment i artísticament, a la vegada els col·lectius amb què treballen, i tenir una xarxa consolidada d’intercooperació. La cooperativa és un impuls per desenvolupar projectes dels mateixos artistes, sigui de forma individual o col·lectiva amb la resta de socis o amb altres artistes.

En Llukuter i en Foxy fan ús de les intervencions artístiques i comunitàries a l’espai públic com a eina de transformació social: transmeten la veu i el sentiment del territori, expliquen històries, projecten les voluntats de futur de les persones que hi habiten o mostren un retrat actual del barri, comunitat o poble.

Així doncs, ofereixen serveis com projectes d’intervenció artística a l’espai públic; tallers; formacions; muralisme i intervencions; organització i comissariat; dinamització d’equips i grups, i assessorament i acompanyament en arts visuals. Les actuacions de la cooperativa es fan visibles a Lleida amb el projecte 40X20 (2020, 2022 i 2023), Balaguer (2021), Clot. (2023), Mur Animal (2023) Primaverada (2023), Dia Mundial de la Felicitat (2023), entre d’altres, i sempre des de l’òpticli has a activista.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Al bell mig del barri antic de Lleida, a la plaça dels Gramàtics número 10, concretament al subsol del Mercat del Pla, s’obre a la ciutat una associació cultural d’artistes anomenada Promethea. Però, d’on ve aquest nom i què s’hi projecta?