Continguts

Secció
CB Secció
Categoria
CB Categoria
Revista
CB Número de revista
Les coses que no puguem entendre les resoldrem vivint («Manches können wir nicht verstehn». Lebt nur fort, es wird schon gehn). Així ens esperona un dels molts versos que Goethe escrigué pensant en l’esvoranc que separa la teoria de la pràctica -si el nostre pensament és la teoria, la nostra vida és la pràctica i encara ningú no ha descobert com harmonitzar-ne els xerrics.
La Paula és una persona amb una gran sensibilitat ecològica, les seves preguntes són com les flors quan floreixen, constants i incomptables. Graduada en Belles Arts a la UB i Màster d’Arts Visuals per la Kask School of Arts de Bèlgica, ha mostrat la seva obra en diferents festivals i exposicions de Catalunya, Bèlgica i Itàlia.
Baixo cap a València en cotxe, per l’AP-7, i la paraula paisatge entrellaça llambregades i records. He llegit que Otobong Nkanga (Kano, 1974), l’artista nigeriana que exposa aquests mesos a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), explora «la relació dels éssers humans amb els paisatges».
Amb la música tradicional com a protagonista, del 17 al 19 de novembre arriba la setena edició del Festival Càntut a Cassà de la Selva. Aquest esdeveniment ofereix una proposta musical i educativa per a totes les edats, amb concerts, sopars i àpats populars, exposicions itinerants, tallers i molt més.
L’art no es pot abstreure del món que l’ha engendrat. L’art no pot fer altra cosa que assumir corresponsabilitat com a canal d’interpretació de la vida davant d’una crisi de civilització derivada de dos segles d’una destructiva cosmovisió productivista.
En els últims deu anys, l’emergència climàtica ha esdevingut un tema central en la programació de museus, centres d’art i biennals arreu del món.
Fins al 17 de desembre, la Fundació Sorigué de Lleida acull la primera gran mostra individual de l’artista, ‘La vida en emergència’. Al llarg de l’exposició, Zamora fa una relectura dels seus darrers treballs, la majoria emmarcats en el corrent contemporani del bioart.
Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
L’actual situació d’emergència mediambiental i ecològica no pot ser ignorada. L’escalfament global, la pèrdua de la biodiversitat o l’esgotament dels recursos naturals, entre d’altres, són alguns dels símptomes greus que avui criden a una acció immediata per salvar el planeta Terra.
Hi ha homes que s’han cregut que els nostres vincles íntims amb el patriarcat es resolen vestint-se d’etiquetes feministes: un canvi en l’ús lingüístic del plural, quatre lectures assagístiques i un parell de conceptes clau per a les converses políticament correctes…
Una eclosió d’argumentaris feministes, d’aparença còmica, simpàtica i divertida, impacta amb força en els mitjans de comunicació, i socials, i aconsegueix ablanir les cuirasses més conservadores.
Del Baix Camp al Segrià i de Reus a Lleida. La Patricia, la Saray i la Ma són les tres fundadores i actrius de Les Cícliques, una companyia de teatre de Lleida ciutat que posa la dona al centre a través de l’expressió corporal com a canal de denúncia.