Mangrana, la Directa i CTXT són les guardonades dels Premis Mila

Igualada, 2000

L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida va ser l’escenari del lliurament de la 17a edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere, convocats per la Paeria, i amb la intenció de promoure fomentar les polítiques de promoció de la dona a través de la difusió dels seus treballs periodístics als mitjans de comunicació.

Els premis han estat atorgats a dones periodistes que han donat veu a qüestions d’interès social relacionades amb el feminisme i la realitat de les dones. Així, Mireia González Antó ha estat guardonada a la categoria de premsa escrita gràcies al seu reportatge Pròxima estació: Mart, publicat per nosaltres, Mangrana. A la categoria de mitjans digitals, destaquen dues publicacions: en primer lloc, la feina de Carla Mallol Marín amb el seu reportatge Pobresa menstrual, una violència invisible publicat a La Directa, i La violencia contra las mujeres en Irak es alta: se les mata facilmente. El suicidio también es preocupante, de Núria Vilà Coma, publicat a CTXT.

En l’edició d’enguany, el jurat va decidir atorgar tres premis i deixar desertes les categories d’audiovisuals i fotoperiodisme. En total, es van presentar 18 projectes entre les quatre categories, cadascuna dotada de 1.500 euros.

El jurat va estar integrat per Carme Valls Llaràs, regidora de Polítiques Feministes (com a presidenta); Laura Alcalde Cañizares, presidenta de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Passió Gador Romero García, consellera del Consell Municipal de les Dones; les periodistes Noèlia Casellas González i Montse Virgili Treig, i Isabel Hornos Domínguez, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria de Polítiques Feministes.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Amb l’objectiu de contribuir al coneixement sobre el planeta vermell, promoure l’exploració de l’espai i fomentar la divulgació científica, especialment entre noies joves, set dones s’establiran a l’estació de recerca de Mart al desert de Utah.
M'interessa patrocinar aquesta secció