Fernando Sar Salcedo

Fundació Privada Horitzons

Fernando Sar Salcedo és un artista visual barceloní establert a Sóller, Mallorca. Procedent del món del rock, va exercir com a músic, bateria i lletrista en diversos grups de la moguda barcelonina des de mitjans dels anys 70 i fins a finals dels 80. Durant aquesta època, combinava actuacions amb l’interès pels còmics, la poesia visual, l’assemblatge i el collage.

M’agrada començar a treballar amb una idea i acabar amb una altra de completament diferent

En l’actualitat, està plenament dedicat a la creació artística i visual a través de l’experimentació amb la tècnica de collage i l’assemblatge. Treballa amb retalls de revistes, còmics, jocs d’atzar i petits objectes quotidians que recupera de les escombraries o adquireix als mercats d’oportunitats. Algunes de les seves obres s’han exposat a París, Berlín, Brussel·les o Lió.

La censura em sembla perillosa i una aberració

Sar es defineix a si mateix com a inconformista, irreverent, marginal, somiador, provocador; rebel per naturalesa. En general, les seves peces són enigmàtiques, absurdes, il·lògiques, oníriques, crítiques i contenen altres dosis d’humor.

Si conceps una obra molt estudiada, no acabes creant res amb valor

Se me n’ha anat la mà / Assemblatge / FERNANDO SAR SALCEDO

A l’hora de treballar, no cerco res en concret, però m’agrada allò que resulta xocant o sorprenent. Als infants sovint els imposem límits quan els diem que no sobrepassin la ratlla, però tan bon punt en tenen l’oportunitat, ho fan. Considero que faig el mateix, però amb unes dosis d’humor afegit, habitualment àcid o negre. Penso que aquesta peça pot donar lloc a múltiples interpretacions, però per a mi no deixa de ser una gamberrada.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

M'interessa patrocinar aquesta secció