Forma Balaguer 2024: convocatòria per a projectes d’art contemporani

REDACCIÓ

La ciutat de Balaguer es prepara per acollir una nova edició de Forma Balaguer, un esdeveniment dedicat a la creació, difusió i promoció de l’art contemporani. Organitzat per la Paeria de Balaguer amb la col·laboració de diverses institucions com l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Fundació Sorigué, el Museu Morera i el Centre d’Art La Panera, aquesta iniciativa transforma la ciutat en un museu temporal a l’aire lliure, amb intervencions artístiques que promouen el diàleg entre l’art i la ciutadania.

L’esdeveniment tindrà lloc del 4 al 20 d’octubre i se centra en la temàtica “Balaguer, ciutat de memòria”. Aquest tema convida els artistes a explorar la relació entre la història col·lectiva i la memòria individual i com aquesta influencia la nostra percepció del present. Les intervencions es podran ubicar en diversos espais públics i patrimonials de la ciutat, amb l’objectiu de fer partícips tant els artistes com els residents de Balaguer.

Les bases de la convocatòria permeten la participació d’artistes majors de 18 anys de qualsevol nacionalitat. Els projectes han d’adequar-se al tema proposat, tenir qualitat conceptual i artística i ser tècnicament realitzables. Cada projecte seleccionat rebrà una dotació econòmica de 1.800 € per a la seva execució. A més, s’ofereix suport en el muntatge de les instal·lacions per garantir que es compleixin els requisits tècnics i de seguretat.

Les persones artistes interessades poden presentar les seves propostes fins al 16 d’agost enviant tota la documentació necessària en format PDF a l’adreça electrònica formabalaguer@balaguer.cat. Per a més informació i per consultar les bases completes de la convocatòria, hi podeu accedir a través d’aquest enllaç directe.

Forma Balaguer 2024 promet ser una plataforma per enfortir la connexió entre l’art contemporani i la comunitat local, que faci de Balaguer un centre d’expressió cultural i reflexió històrica durant el mes d’octubre.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Compromesa a donar a conèixer les estructures de poder i de control de les societats de vigilància, l’artista contemporània Paula Artés utilitza la fotografia com a excusa per accedir a aquests espais i qüestionar-los col·lectivament.
Arriba a Balaguer una altra edició del Forma Singular. Espais d’Art Contemporani que passa a ser bianual, però manté l’edició d’enguany que fa de pont cap a aquest canvi de periodicitat
M'interessa patrocinar aquesta secció