El Forma Balaguer d’enguany proposa un format reduït i Singular

Vilanova de Bellpuig, 1999

Arriba a Balaguer una altra edició del Forma – Espais d’Art Contemporani, però enguany proposa un Forma Singular, una edició reduïda i diferent de les anteriors perquè la mostra fluctua cap a una periodicitat bianual i recuperarà el format habitual el pròxim 2024. Així doncs, el Forma Singular planteja una edició amb només un artista convidat, MITO Collective, amb què qüestionaran el concepte de la memòria des d’una perspectiva singular. L’esdeveniment canvia el rumb i en lloc d’omplir els espais públics de mostres d’art contemporani a través de diferents instal·lacions i intervencions artístiques, s’aproxima a una programació més sintetitzada, per un any de canvis.

Les activitats donaran el tret de sortida el divendres 6 d’octubre amb una visita lliure a la Planta-Fundació Sorigué, on es podrà veure Double Bind de Juan Muñoz i More Sweetly Play the Dance de William Kentridge. Més tard, hi haurà un Opening amb la presentació de la instal·lació artística Memory de MITO Collective i s’oferirà una visita amb els artistes. El dissabte 7 d’octubre es farà una taula rodona sobre La conservació de la memòria i diumenge es realitzarà un espai de recolliment i una sessió musical tecno live act amb A&B live.

Els protagonistes d’aquesta edició, MITO Collective, són un col·lectiu artístic transdisciplinari format pel trial artístic d’Enrique Baeza, Quim Bonastra i Joan Deulofeu, a través del qual exploren els mites imposats mitjançant elements performàtics en espais expositius. El col·lectiu artístic planteja una transformació imaginativa del món a través de la ficció creant mites a partir d’obres d’art que pretenen ser l’objecte per qüestionar el coneixement establert. En aquesta edició del Forma Singular, mostraran la seva instal·lació artística Memory.

MITO Collective planteja una transformació imaginativa del món a través de la ficció creant mites a partir d’obres d’art que pretenen ser l’objecte per qüestionar el coneixement establert

Aquesta iniciativa l’organitza Forma Espais d’Art Contemporani Balaguer i compta amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, SomCultura Balaguer, el Museu de la Noguera, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Planta-Fundació Sorigué.

Edició 2021 Forma

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
M'interessa patrocinar aquesta secció