Marta Argilés

Vilanova de Bellpuig, 1999

Un llapis té la mateixa funció que la d’una metralleta, però, mentre l'un obre cobertures, l’altra les esquinça

Redactora de continguts
Pensa, escriu i canta. S’aferra a les paraules com a eina de canvi i de transformació social. Creu fermament en el poder troncal que té la comunicació, considerant-la el pal de paller de tota comunitat. I, si en fa engrunes d’aquest petit text, és periodista i cantautora a temps compartit.

Articles

El Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona d’enguany posa el focus en la recuperació de la imatge com a recurs per incidir en la memòria col·lectiva, la qual es difon a través del concepte Traces.
Les exposicions es van posar en marxa el 28 d’octubre de 2023 al centre expositiu lleidatà, que enceta l’any amb un seguit d’activitats que mariden l’espai expositor i els debats culturals.
Al bell mig del barri antic de Lleida, a la plaça dels Gramàtics número 10, concretament al subsol del Mercat del Pla, s’obre a la ciutat una associació cultural d’artistes anomenada Promethea. Però, d’on ve aquest nom i què s’hi projecta?
La sala expositiva La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des del 22 de desembre i fins al 26 de febrer l’exposició col·lectiva de LARVA. 04.
La censura sempre ha estat sinònim d’emprar la ‘contraevolució’, seu sobre les lleis i les desarticula com si aquestes fossin constituïdes en un paller i volessin a la primera de canvi.
Graduada en Belles Arts a la UB i Màster d’Arts Visuals per la Kask School of Arts de Bèlgica, l’artista Paula Puiggròs ha mostrat la seva obra en diferents festivals i exposicions de Catalunya, Bèlgica i Itàlia.
El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC projecta la 23a edició a la ciutat de Tarragona des d’ahir i fins al 26 de novembre, per tal de ser l’aparador del cinema actual i contemporani amb un desplegable de propostes fresques, innovadores i de talent emergent.
Arriben un altre any les Beques Llavor 2024, impulsades des del Consell Comarcal del Solsonès i l’associació La Mare Cultural per tal de premiar dos projectes culturals de la comarca solsonina amb una dotació de 1.500 euros cadascun.
L’APPEC amb quaranta anys a l’esquena impulsa la campanya ‘Més fortes que la censura’, una iniciativa en la qual Mangrana està immersa i que pretén donar suport a les revistes en català.
La companyia teatral de Lleida Les Cícliques actuarà al festival de titelles madrileny Pendientes de un Hilo el divendres 3 de novembre, amb la seva segona creació, ‘Tābula’.
Sota Terra arriba a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró aquest divendres, 20 d’octubre, en el marc del Festival 2 Terços.
La Panera enguany estrena una programació que aposta un grau més en l’aspecte de qualitat artística amb un panorama d’artistes ric i divers que explora conceptes com els nous feminismes, la transexualitat i la sostenibilitat.