Marta Argilés

Vilanova de Bellpuig, 1999

Un llapis té la mateixa funció que la d’una metralleta, però, mentre l'un obre cobertures, l’altra les esquinça

Redactora de continguts
Pensa, escriu i canta. S’aferra a les paraules com a eina de canvi i de transformació social. Creu fermament en el poder troncal que té la comunicació, considerant-la el pal de paller de tota comunitat. I, si en fa engrunes d’aquest petit text, és periodista i cantautora a temps compartit.

Articles

L’Agenda Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta la Convocatòria Art Jove Creació per tal de desenvolupar 18 projectes en el marc de la Sala d’Art Jove durant l’any 2024
Del 23 al 30 de setembre, el Centre d’Art La Panera celebra vint anys de presència artística amb una programació que disposa l’activitat cultural al centre i crida a la participació activa dels amants de l’art i de qualsevol persona que vulgui celebrar aquest vintenni.
La Fundació Privada Hortizons 2050 impulsa a la ciutat de Lleida la 1a edició de Sant Miquel de les Lletres, una programació que posa la literatura al centre de l’activitat cultural del 18 al 24 de setembre.
Ens submergim entre les bambolines virtuals de Digital Impact, una exposició virtual instal·lada al Disseny Hub Barcelona que es podrà visitar fins al 27 d’agost.
Del Baix Camp al Segrià i de Reus a Lleida. La Patricia, la Saray i la Ma són les tres fundadores i actrius de Les Cícliques, una companyia de teatre de Lleida ciutat que posa la dona al centre a través de l’expressió corporal com a canal de denúncia.
La convocatòria estarà oberta fins al 15 de setembre de 2023 i pretén potenciar la creació artística contemporània i difondre el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot.
Enguany el lema principal i l’objectiu amb què s’enfoca FiraTàrrega 2023 és “passejar”, l’acció de deambular en un espai obert, pels carrers de Tàrrega, o tancat, pels espais íntims de la capital de l’Urgell, els pròxims 7, 8, 9 i 10 de setembre.
FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull desperten els engranatges de la 4a edició de la convocatòria ‘Hivernem’.
Arriba a la ciutat del nord de la península Ibèrica, Burgos, el 22è certamen internacional de dansa Burgos & Nueva York que farà vibrar les llambordes de les places burgaleses del 10 al 28 de juliol
El recordat cantautor valencià Ovidi Montllor deia que “Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense”.
Emergeix a Lleida la IV convocatòria LARVA. BIENNAL D’ARTS PLÀSTIQUES I VISUALS, impulsada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs per potenciar l’art plàstic dels nous talents de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.
Per començar, agafo força i m’empento amb una frase d’Ovidi que diu: “La gota forada la pedra no per la seva força sinó per la seva constància”. Així ho haurem de fer nosaltres per abolir aquest feixisme que guanya espais i altaveus sense miraments i ho destrossa tot.