Divendres s’estrena ‘Sota terra’, de Moon Ribas i Quim Girón

Vilanova de Bellpuig, 1999

Sota terra arriba a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró aquest divendres, 20 d’octubre, en el marc del Festival 2 Terços. L’espectacle multidisciplinari de circ i dansa, dirigit per Moon Ribas i Quim Girón, amb el suport de Joan Cot Ros, es planta a la comarca del Maresme per tal de proposar una representació cibernètica i profunda que gira al voltant d’un protagonista cíborg que explora una dimensió desconeguda, però no tan allunyada de la realitat que vivim.

A ‘Sota terra’ hem posat el que temem i volem abandonar, i el que estimem i volem conservar

El relat futurista s’inspira en les profunditats de la cova italiana Su Mannau, on el protagonista –de professió espeleòleg– inicia una expedició cap a les profunditats de la terra i, al mateix temps, també, cap a les profunditats de l’ésser i sobre què ens aterreix i què no temem d’aquest subsol que trepitgem cada dia incansablement, i que tenim tan a tocar de terra i tan lluny del nostre territori explorat: “A Sota terra hem posat el que temem i volem abandonar, i el que estimem i volem conservar”, apunta Robert Macfarlane.

Sota terra ©Moon Ribas & Quim Girón

L’espectacle, guardonat a escala europea amb el premi Stronger Peripheries, es planteja en un ambient obert i nocturn, on el públic tindrà la possibilitat de convertir-se en un explorador cíborg a través de frontals i polseres cibernètiques que vibren quan el planeta entra en activitat sísmica. La proposta pretén sorprendre l’espectador i visitarà el territori italià a partir del mes de novembre al Teatro di Sardegna, a banda de fer una gira per més de 10 països europeus.

Aquesta creació ha estat possible gràcies a la documentació que han fet Moon Ribas i Quim Girón a través de la comunitat d’arqueòlegs, espeleòlegs i geòlegs de Mataró i Càller (Sardenya). D’aquesta manera, han pogut incidir professionalment en els conceptes del subsol i conèixer de primera mà què hi ha sota el terra que ens sustenta.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

El Festival Sismògraf se celebra enguany des del 18 fins al 21 d’abril. A més, s’ofereix una pròrroga amb Sismodansa per continuar gaudint de la màgia els dies 26, 27 i 30 d’abril.
Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
Moon Ribas utilitza la tecnologia per apropar-se de manera més profunda al planeta i retransmetre’l a través de l’art. Les seves obres apropen el públic a la versió més pura de la natura i el connecten amb l’origen de l’existència. En la seva obra Fenomen, juntament amb Quim Girón, ambdós actuen amb la naturalesa com a un intèrpret més.
M'interessa patrocinar aquesta secció