Moon Ribas

Moon Ribas és una artista cíborg catalana coneguda principalment per desenvolupar el Seismic Sense, un sensor sísmic en línia que li permet percebre els terratrèmols que tenen lloc a qualsevol part del planeta a través de vibracions en temps real. Per compartir la seva experiència, després tradueix el seu sentit sísmic a l’escenari.

Ribas transposa els terratrèmols a qualsevol so, a la seva peça Seismic Percussion, o ball, a Waiting For Earthquakes. En aquestes actuacions, la Terra és la compositora i la coreògrafa, i Ribas, la intèrpret.

Així doncs, l’artista utilitza la tecnologia per apropar-se de manera més profunda al planeta i retransmetre’l a través de l’art. Les seves obres atansen el públic a la versió més pura de la natura i el connecten amb l’origen de l’existència. En l’obra Fenomen, juntament amb Quim Girón, ambdós actuen amb la naturalesa com una intèrpret més.

El sentit sísmic de Ribas també li ha permès sentir l’activitat sísmica de la Lluna. La creadora considera que estenent els nostres sentits per percebre fora del planeta, tots podem esdevenir senstronautes. Afegir aquest nou sentit li va permetre ser físicament a la Terra mentre els seus peus sentien la Lluna, de manera que li permet habitar a la Terra i a l’espai al mateix temps.

Contacta amb l'artista:
hello@cyborgarts.com

Articles relacionats

El Festival Sismògraf se celebra enguany des del 18 fins al 21 d’abril. A més, s’ofereix una pròrroga amb Sismodansa per continuar gaudint de la màgia els dies 26, 27 i 30 d’abril.
Sota Terra arriba a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró aquest divendres, 20 d’octubre, en el marc del Festival 2 Terços.
Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
El festival nacional de referència de la Garrotxa Sismògraf encén la maquinària per tirar endavant una 15a edició del 13 al 16 d’abril que posa el focus en la natura morta, les interespècies, els minerals i els vegetals. L’exposició Mater de Claudi Casanovas obre la programació del festival.
Moon Ribas utilitza la tecnologia per apropar-se de manera més profunda al planeta i retransmetre’l a través de l’art. Les seves obres apropen el públic a la versió més pura de la natura i el connecten amb l’origen de l’existència. En la seva obra Fenomen, juntament amb Quim Girón, ambdós actuen amb la naturalesa com a un intèrpret més.