La setzena edició del Festival Sismògraf arriba amb molta consciència

Igualada, 2000

Des del cor de la Garrotxa, emergeix el Festival Sismògraf, una celebració cultural que no només detecta el moviment del cos, sinó també les pulsacions del nostre planeta, en canvi constant. Enguany, la setzena edició porta més de trenta propostes artístiques per apropar-se a una narrativa de consciència sobre el planeta des del 18 fins al 21 d’abril. A més de les obres artístiques, el festival ofereix activitats educatives, xerrades inspiradores i una pròrroga amb Sismodansa per continuar gaudint de la màgia els dies 26, 27 i 30 d’abril.

Així, el Sismògraf no només ofereix una experiència artística, sinó que també desperta la reflexió sobre els desafiaments que enfronta la nostra societat. Des de dansa fins a circ, performances i passejades, aquest festival fusiona diverses formes d’expressió per crear un mosaic cultural que no deixa ningú indiferent.

Per a qui vulgui submergir-se en aquesta aventura cultural, el festival ofereix quatre itineraris acuradament dissenyats, des del relaxat “Pista Verda” fins a l’ambiciós “Vull veure-ho tot”. Cadascú podrà descobrir i gaudir els espectacles a través del recorregut que més s’adeqüi a les seves voluntats.

Les erupcions creatives són l’ànima del festival, amb propostes farcides d’espectacles i un parell de fils per estirar. La primera opció mira d’explorar els camins de l’artesania i la tecnologia, la confluència d’allò ancestral amb la contemporaneïtat. L’altra proposta d’erupció és la geopoètica, que ens convida a reflexionar sobre el nostre paper al planeta.

Des d’escoltar el moviment de les plaques tectòniques fins a sentir els terratrèmols, el Sismògraf ens convida a explorar la nostra connexió amb el planeta d’una manera profundament emocional. La innovació, però, no s’atura, i hi podem trobar tant objectes en desús com experiències immersives amb realitat virtual.

Entre els esdeveniments destacats, no et perdis Sota Terra de Moon Ribas i Quim Giron, una experiència sensorial única que et convida a explorar el món sota els teus peus amb l’equipació de frontals i polseres cibernètiques, que vibren quan el planeta té sísmica.

Sota Terra de Moon Ribas i Quim Giron / Foto:
© Moon Ribas i Quim Giron
Sota Terra de Moon Ribas i Quim Giron / Foto:
© Sismògraf

El diumenge, a les 12 h, podràs gaudir del Parc Nou en Moviment, on trobaràs les actuacions d’Álvaro Murillo amb 8 km en mula, Luna Sánchez Arroyo amb Mudarseinstalarse, Colectivo Premohs amb En Cuclillas, i Ertza amb Otempodiz. Aquest itinerari ofereix peces creatives en un espai obert, i s’ha consolidat al llarg de les edicions com una activitat estrella.

Parc Nou en Moviment / Foto: © Sismògraf

També hi ha l’opció de submergir-se a Clinch, d’Àngel Duran Performing Arts, una reflexió profunda al voltant de la masculinitat contemporània sobre la manera com els homes se senten interpel·lats a confirmar públicament la seva virilitat.

Clinch d’Àngel Duran / Foto: © Àngel Duran

Deixa’t captivar per Fairy Tales de Pocketart, una revisió fascinant dels contes clàssics i el paper que hi tenen les dones, que s’estrena en aquesta edició del Sismògraf. L’espectacle proposa un retorn als llocs de la infància per revelar els processos que ens condueixen a convertir-nos en les persones que som.

Fairy Tales de Pocketart / Foto: © Pocketart

Si vols conèixer més informació sobre l’edició d’enguany del Festival Sismògraf, consulta el web per triar el teu itinerari i no perdre’t aquesta oportunitat de gaudi!

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

L’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i el Festival Sismògraf presenten la Beca Stalkers, adreçada a persones joves d’entre 18 i 25 anys amb interessos culturals.
Sota Terra arriba a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró aquest divendres, 20 d’octubre, en el marc del Festival 2 Terços.
El festival nacional de referència de la Garrotxa Sismògraf encén la maquinària per tirar endavant una 15a edició del 13 al 16 d’abril que posa el focus en la natura morta, les interespècies, els minerals i els vegetals. L’exposició Mater de Claudi Casanovas obre la programació del festival.
Olot és la seu del Sismògraf, el festival que detecta el moviment del cos i del planeta. Enrere ha quedat aquell projecte local que s’emmarcava en el dia de la dansa. En la seva 15a edició, floreix convertit en una autèntica celebració de les arts vives híbrides i contemporànies.
Moon Ribas utilitza la tecnologia per apropar-se de manera més profunda al planeta i retransmetre’l a través de l’art. Les seves obres apropen el públic a la versió més pura de la natura i el connecten amb l’origen de l’existència. En la seva obra Fenomen, juntament amb Quim Girón, ambdós actuen amb la naturalesa com a un intèrpret més.
M'interessa patrocinar aquesta secció