Presenta el teu projecte cultural a la Beca Stalkers 2024

Igualada, 2000

El Festival Sismògraf, en col·laboració amb l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, convoca la Beca Stalkers per al període acadèmic 2024-2025, dirigida a joves de la Garrotxa de 18 a 25 anys amb passió per la cultura.

El projecte ofereix dos premis de 1.200 € per a cada una de les persones guanyadores. A més, aquestes tindran l’oportunitat de participar en un programa de formació en curadoria d’arts escèniques i faran estades en festivals com el Sismògraf, el Festival Sâlmon, l’Eufònic, FiraTàrrega i el Festival TNT. L’experiència culminarà amb l’organització del seu propi esdeveniment cultural a la regió de la Garrotxa.

Durant el primer any, les persones becades assistiran a diferents festivals d’arts vives i participaran en estades amb l’organització. Acompanyats de professionals del sector, exploraran la curadoria, la programació i la gestió cultural.

El segon any les stalkers organitzaran un esdeveniment cultural a la Garrotxa, sota el nom de Volkà Fest, amb suport tècnic de l’Ajuntament d’Olot. L’acte pot girar al voltant de qualsevol disciplina artística i haurà de dirigir-se a un públic jove.

El jurat, integrat per professionals del sector cultural, avaluarà les sol·licituds segons criteris com la motivació, l’experiència prèvia i la formació específica. El termini de presentació finalitza el 26 de febrer de 2024, i el veredicte es farà públic abans del 15 de març. Consulta les bases de la Beca Stalkers en aquest enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
Enguany el lema principal i l’objectiu amb què s’enfoca FiraTàrrega 2023 és “passejar”, l’acció de deambular en un espai obert, pels carrers de Tàrrega, o tancat, pels espais íntims de la capital de l’Urgell, els pròxims 7, 8, 9 i 10 de setembre.
El festival nacional de referència de la Garrotxa Sismògraf encén la maquinària per tirar endavant una 15a edició del 13 al 16 d’abril que posa el focus en la natura morta, les interespècies, els minerals i els vegetals. L’exposició Mater de Claudi Casanovas obre la programació del festival.
Olot és la seu del Sismògraf, el festival que detecta el moviment del cos i del planeta. Enrere ha quedat aquell projecte local que s’emmarcava en el dia de la dansa. En la seva 15a edició, floreix convertit en una autèntica celebració de les arts vives híbrides i contemporànies.
Després que la covid-19 impedís l’edició del 2020, enguany l’organització de Fira Tàrrega ha dut a terme una feina admirable habitant i habilitant nous espais per a la distribució dels espectacles.
M'interessa patrocinar aquesta secció