Contra l’embat feixista, #mésfortesquelacensura!

Vilanova de Bellpuig, 1999

La censura sempre ha estat sinònim d’emprar la contraevolució. Com quan t’entra una brossa a l’ull que molesta, però hi té cabuda. Doncs la censura fa tot el contrari, s’hi posa còmoda, seu sobre les lleis i les desarticula com si aquestes fossin constituïdes en un paller i volessin a la primera de canvi.

L’Ajuntament de Borriana ha acomplert les amenaces que va dictar el passat juliol, en què mostrava la voluntat de treure les revistes en català: El Temps, Enderrock, Llengua Nacional, Camacuc i Cavall Fort de la Biblioteca Municipal. Així doncs, des de la institució valenciana han emès un comunicat a les publicacions esmentades on se’ls anunciava la baixa a les seves subscripcions i la consegüent retirada del complex municipal.

Per això, amb Mangrana us animem a participar en la campanya #mésfortesquelacensura, impulsada per l’APPEC juntament amb el Govern català, Plataforma per la Llengua i la Federació Llull. A través de la campanya es promou un 2×1: per cada nova subscripció que es fa per consum propi d’una revista, se n’envia una de la revista que s’ha escollit a una entitat, associació o centre educatiu dels Països Catalans.

Per salvaguardar l’imaginari col·lectiu i en català, participa en la campanya! Perquè juntes som més fortes que la censura.

Comunicat de baixa a les cinc publicacions en català emès per l’Ajuntament de Borriana ©APPEC

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

L’APPEC amb quaranta anys a l’esquena impulsa la campanya ‘Més fortes que la censura’, una iniciativa en la qual Mangrana està immersa i que pretén donar suport a les revistes en català.
El recordat cantautor valencià Ovidi Montllor deia que “Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense”.
“La gota forada la pedra no per la seva força sinó per la seva constància”, deia l’Ovidi. Així ho haurem de fer nosaltres per abolir aquest feixisme que guanya espais sense miraments i tot ho destrossa.
M'interessa patrocinar aquesta secció