Llums, càmera i REC!

Vilanova de Bellpuig, 1999

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC projecta la 23a edició a la ciutat de Tarragona des d’ahir i fins al 26 de novembre, per tal de ser l’aparador del cinema actual i contemporani amb un desplegable de propostes fresques, innovadores i de talent emergent.

A més, el festival enguany estrena la secció RECMatch, una nova iniciativa que forma part del RECLab que s’impulsa amb la voluntat de generar col·laboracions entre talent consagrat i òperes primes amb el desenvolupament de joves creadors i que s’obre amb una xerrada amb la consolidada actriu Paulina García i la productora i actriu Clara Larrain Zegers.

La mostra va anar mutant fins a ser un trampolí de les noves formes de llenguatge audiovisual a partir del 2014, any que es va fundar el RECLab, un laboratori del festival que s’encetava com a programa d’acompanyament i curadoria de les noves projeccions per tal d’obrir-los camí al circuit internacional, a través de trobades one-to-one i activitats formatives i de networking.

La programació va donar el tret de sortida ahir des del Teatre Metropol amb les projeccions de Solo, California, Lifetime, Un soroll llunyà i Teresa. Avui projectarà Heroico, Goodbye Julia, The Sweet East i Slow al mateix espai tarragoní, i demà divendres presenta una proposta cinematogràfica que s’amplia a altres espais de la ciutat. S’obrirà una matinal de cine al Teatret del Serrallo amb Gloria i continuarà a la tarda amb Love is a Gun, Mami Wata, Le Ravissement i Yo, Capitán al Teatre Metropol. Tancaran la nit Negu Hurbilak, Once Upon A Time In Uganda i Viva Erotica a l’espai de L’Alquimista.

MAMI WATA de CJ. Obasi ©REC

La mostra de cinema internacional clourà aquesta edició oferint un cap de setmana farcit de cinema amb La imatge permanent al Teatret del Serrallo i s’obrirà al Teatre Tarragona amb Ara la llum cau vertical, Ama Gloria, The límits of consent i How to have sex. D’altra banda, diumenge oferirà una sessió de curtmetratges al MAMT, Upon entry al Teatret del Serrallo, i Samsara, The (Ex)perience of Love, Le livre des solutions i After retornaran a les pantalles del Teatre Metropol.

L’aparador cinematogràfic tarragoní d’enguany, organitzat pel mateix festival i Play Acció Cultural, també ofereix als professionals del cinema i talents emergents tallers professionals que se celebraran avui dijous, 23 de novembre, al Col·legi d’Enginyers Industrials de Tarragona; un Screening Test, que consisteix a mostrar al públic una pel·lícula “en cru” encara no estrenada, el pròxim 26 de novembre al Teatret del Serrallo; les sessions professionals One-to-one, coorganitzades amb Catalan Films demà divendres, on experts del sector expliquen la seva experiència, i un Primer Test els dies 24 i 25 de novembre.

Podeu aconseguir les entrades per assistir a les diferents projeccions aquí i també podeu acreditar-vos com a professionals i com a premsa.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
M'interessa patrocinar aquesta secció