‘Pronòstic’ de Maria Giró es proclama obra guanyadora de LARVA. 04

Vilanova de Bellpuig, 1999

La sala expositiva La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des del 22 de desembre i fins al 26 de febrer la mostra col·lectiva de LARVA. 04, formada pel projecte guanyador i les obres finalistes de la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals impulsada pel mateix centre. Enguany, el jurat de l’edició ha atorgat el premi a l’artista lleidatana Maria Giró pel seu projecte Pronòstic.

Pronòstic de Maria Giró / © INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS

La convocatòria va emetre la quarta edició el passat 3 de juliol amb la voluntat de poder difondre nous talents artístics, emergents o poc consolidats del teixit artístic de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. El jurat de l’edició ha acabat seleccionant cinc projectes finalistes dels 23 que havia acollit, tot posant al capdavant i guardonant la proposta de la lleidatana Maria Giró Pronòstic, que destaca la temàtica de la gestió forestal del Pirineu i s’exposa juntament amb les obres finalistes de Laia Núñez, Manel Ros, Modest Ribes, Oliver Villas i Roger Font.

Pronòstic de Giró pretén sembrar consciència que el Pirineu podria cremar com una sola peça des de la frontera amb Navarra i fins al Puigmal si no es fa una gestió forestal pertinent, i és un crit artístic que anima a salvaguardar aquesta zona preuada i boscosa que habita al territori català.

Fet i amagar de Roger Font / © INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS

L’artista visual i gestora cultural, amb arrels a Montferrer i Castellbò, vincula el territori rural en la seva pràctica artística. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha dut a terme projectes d’intervenció comunitària com En un trosset de feixa (Sala d’Art Jove 2019, Biennal Larva 2021) i ha participat en projectes socials i juvenils com Trencant Silencis (Agència Catalana de Joventut, 2021/2022). A més, és fundadora de l’Associació Cultural Tartera, ubicada a la Seu d’Urgell i que es destina a promocionar el treball d’artistes visuals locals i és membre del projecte La Traça Cultural, la xarxa cultural del Pirineu impulsada per les llibreries cooperatives El Refugi i la Lluerna.

D’altra banda, la Biennal ha seleccionat cinc projectes finalistes que acompanyen l’exposició col·lectiva instal·lada a La Gòtika, formada per Fet i amagar, de Roger Font; Temporary Autonomous Zone, d’Aka Modesto; Le voyeur, de Manel Ros, i peces de Laia Núñez i Oliver Villas. Se’n podrà gaudir fins al 26 de febrer.

Le voyeur de Manel Ros / © INSTITUT D’ESTUDIS ILERDENCS

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

Emergeix a Lleida la IV convocatòria LARVA. BIENNAL D’ARTS PLÀSTIQUES I VISUALS, impulsada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs per potenciar l’art plàstic dels nous talents de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.
M'interessa patrocinar aquesta secció