Viu un gener cultural amb La Panera

Vilanova de Bellpuig, 1999

El remolc cultural de La Panera continua en marxa amb activitats que fan d’aquest gener un mes ric en cultura. Les exposicions es van posar en marxa el 28 d’octubre de 2023 al centre expositiu lleidatà, que enceta l’any amb un seguit d’activitats que mariden l’espai expositor i els debats culturals.

Avui, a partir de les 17.00 hores, té lloc Art radical i el fracàs de la família, una activitat que compta amb una taula de debat amb la presència de Laia Manonelles, Pol Guasch i el mateix Abel Azcona, en què s’abordarà el tema de les institucions familiars des del vessant artístic i es farà una visita guiada per l’exposició Abel Azcona. Les meues famílies. 1988-2024 amb el mateix artista.

Art radical i el fracàs de la família / © LA PANERA

La pròxima activitat es desencadenarà el 20 de gener a partir de les 11.00 hores amb Les comunitats de gel a càrrec de la fuliolenca Ona Bros. Una conversa-taller destinada a les persones involucrades en processos de criança i/o amb infants fecundats amb material genètic de persones donants. A la tarda, a partir de les 17.30 hores tindrà lloc BetaBlastoCuir, amb la mateixa artista. Un camí de recerca i introspecció a través del procés de gestació que va viure Bros amb la seva filla i on conjuga vídeos, instal·lacions, conferències performatives, textos, sonoritzacions, tallers, trobades i pràctiques sensibles que experimenten l’imaginari de l’artista i l’obren al públic.

BetaBlastoCuir d’Ona Bros / © LA PANERA

Acabant el gener, quedaran dues activitats més. Per una banda, el pròxim 27 de gener a partir de les 17.30 tindrà lloc Formes de la no_visió. Es tracta d’una performance a càrrec d’Aina Mestre que parteix d’un projecte inclusiu de recerca, producció i experimentació que explora formes d’incloure la diversitat en l’àmbit cultural a partir de la qüestió «com la dansa, una tècnica essencialment visual, pot formular-se abstenint-se del sentit de la vista?». Per una altra banda, l’última activitat que clourà el mes de gener a La Panera és Retrats narrats, el pròxim 28 de gener a partir de les 11.30 hores a càrrec de Mertxe París, fundadora de la llibreria lleidatana El Genet Blau. En aquesta ocasió, es podrà gaudir d’una sessió de narrativa oral per a infants i famílies, en el context de l’exposició Oh! Un retrat d’Elisa Munsó, instal·lada al mateix centre cultural. Aquesta mostra inicia un viatge entre 34 personalitats pioneres que han marcat la història del segle XX i de l’actualitat.

Oh! Un retrat d’Elisa Munsó / © LA PANERA

Aquestes són totes les activitats que es duran a terme a La Panera. A més, es podrà gaudir dels últims dies de les exposicions Joon. Petjades plàstiques de Joon Giralt; Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives; Abel Azcona. Les meues famílies 1988-2024; i Oh! Un retrat d’Elisa Munsó, fins al 28 de gener.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

La Panera estrena un nou programa expositiu que posa al centre la lluita per la descolonització dels cossos femenins i la reconnexió amb la mare Terra. Es tracta de quatre propostes, visitables fins al 29 de setembre de 2024.
Marina Abramović, en el pròleg de Volver al padre, escriu que l’objectiu d’un artista de performance és «posar en escena la por primordial al dolor, a la mort i a tot el que compartim en les nostres vides, per posteriorment mostrar-lo i evidenciar-lo enfront d’una audiència».
En els últims deu anys, l’emergència climàtica ha esdevingut un tema central en la programació de museus, centres d’art i biennals arreu del món. No obstant, l’existència de certs condicionants conjunturals fan desaparèixer la possibilitat de dur a terme projectes sostenibles.
La Panera enguany estrena una programació que aposta un grau més en l’aspecte de qualitat artística amb un panorama d’artistes ric i divers que explora conceptes com els nous feminismes, la transexualitat i la sostenibilitat.
Del 23 al 30 de setembre, el Centre d’Art La Panera celebra vint anys de presència artística amb una programació que disposa l’activitat cultural al centre i crida a la participació activa dels amants de l’art i de qualsevol persona que vulgui celebrar aquest vintenni.
M'interessa patrocinar aquesta secció