Laura Ilse Valdés

Fundació Privada Horitzons

Laura Ilse Valdés es va graduar l’any 1997 a l’acadèmia d’arts plàstiques San Alejandro de l’Havana, Cuba. L’any 2006 s’embarca cap a Catalunya degut a la situació conjuntural de malestar general al seu país. Camina sobre terres gironines per acabar establint-se finalment a la ciutat de Lleida, on aconsegueix crear un fort vincle emocional i artístic.

La tècnica del gelli plate m’aporta una instantaneïtat en l’obra que les altres tècniques no m’ofereixen

Durant una època molt dura de la seva vida, el gravat esdevé l’única vàlvula d’escapament. En l’actualitat, però, Ilse canalitza la seva obra a través de la pintura, el fotocollage, l’e-collage, el gravat, el collage, la fotografia i el dibuix. Mitjançant totes aquestes tècniques, dona forma i il·lustra el seu interior de clarobscurs.

La meva predilecció pel gravat rau en l’espontaneïtat del dibuix

L’artista ha exposat la seva obra a la Galeria Saramona, a més de rebre una tercera menció al concurs de gravat de la Galeria del Cercle de Belles Arts de Lleida i participar en la fira d’art contemporani Arteria de Montsó. Actualment, les obres d’Ilse surten de l’estudi un cop al mes per deixar-se veure al Mercat d’Antiguitats de Lleida.

Treballo sovint amb la tècnica de la punta seca perquè no utiliza ni àcids ni metalls, per tant, és no tòxica en cel·lulosa

Sense nom / LAURA ILSE VALDÉS

No té nom, però expressa amb potència. L’obra va ser pintada en una època molt difícil de la meva vida en què m’introduïa a la ciutat de Lleida al mateix temps que cercava un refugi als meus pensaments i intentava alleujar el meu estat de tensió. El gravat està molt treballat i la tinta l’absorveix moltíssim, ja que la peça busca la força en l’anatomia. L’obra fa referència a un ésser mitològic i a la fam que digeria en aquella època vertiginosa en què aspirava a trobar un estat d’ataràxia.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

M'interessa patrocinar aquesta secció