Ariadna Arnés

Ariadna Arnés és una fotògrafa professional especialitzada en la creació d’imatges amb intel·ligència artificial amb seu a Barcelona. La seva passió per la fotografia va començar a una edat molt primerenca, als 12 anys va descobrir el seu amor per capturar moments a través de la lent d’una càmera, un impuls que ha mantingut viu cada dia des de llavors. En la seva obra s’expressa que la fotografia no és només una professió, sinó una extensió del seu ésser, una forma d’expressió que ha evolucionat amb ella al llarg dels anys.

L’Ariadna descriu la seva relació amb la fotografia com un viatge constant i profund. Encara que admet que no sempre comprèn el significat de les seves pròpies imatges, està segura que cadascuna reflecteix una part de la seva vida i evolució personal. Aquest vincle es va intensificar encara més després del naixement de la seva filla el 2017, un esdeveniment que va transformar la seva perspectiva i va afegir una capa d’emotivitat i profunditat a la feina. Tal com ella assegura, el seu ull fotogràfic es va tornar més sensible i poderós, i això permet capturar l’essència de cada moment amb una intensitat renovada.

“ROOTS” és una sèrie d’art creada amb IA que aprofundeix en la relació entre les dones i la natura, emfatitzant les intricades connexions que existeixen entre la terra, el cos humà i l’essència de l’ésser.
Les imatges d’aquesta sèrie capturen l’essència de la connexió entre la terra i la forma humana emfatitzant el paper de les arrels com a símbols de fonamentació i estabilitat. De la mateixa manera que les arrels d’un arbre proporcionen aliment i suport, nosaltres també traiem subsistència de la terra, tant físicament com espiritualment.

La dona representada en aquesta imatge representa l’encarnació d’aquesta connexió, fusionant la seva pròpia existència amb l’entorn natural que l’envolta, simbolitzant la fusió del cap, les entranyes i el cor amb els elements del món natural.

A través d’aquesta fusió, exploro la noció que l’experiència humana no està separada de la natura, sinó que en forma part integral. Les arrels de les imatges representen els llaços profunds que ens uneixen a la terra i ens recorden els nostres orígens compartits.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Després de tres anys, aquesta cooperativa editorial lleidatana consolida la seva permanència en les prestatgeries de quioscos i llibreries arreu dels Països Catalans.
Estàs preparat per endinsar-te al Metavers? Explora les possibilitats artístiques i els reptes d’aquests entorns virtuals amb el nou número de Mangrana i descobreix com estan transformant l’art i la cultura.