Ester Guntín és coreògrafa i directora de moviment. També és graduada en Humanitats i en el Màster d’Estudis Comparats d’Art, Filosofia i Literatura (MECLAP) de la Universitat Pompeu Fabra. L’any 2017 comença el Grau en Coreografia a l’Institut del Teatre i des del 2014 treballa en projectes en l’art contemporani i l’escriptura de dansa.
El seu duet Ararat ha sigut semifinalista i finalista de RIDCC Rotterdam International Duet Competition; premi Duri Korea d’ACT Festival Bilbao a millor artista emergent internacional, pel que Ararat es programarà a Seül el 2022; i segon premi i premi del públic al Certàmen Estruch. L’octubre de 2022 presenta Terra Rhapsody al CCCB dins el marc del Laboratori Escènic i Nigra Quiso a Tanzlabour Ulm (Alemanya), el seu primer encàrrec internacional.
Els seus treballs s’han presentat a CCCB Barcelona, Tanzlabour Ulm a Alemanya, Feria ARCO Madrid, Certamen Coreogràfic Estruch, ACT Festival Bilbao, Quinzena de Dança de Almada Portugal, Festival de Nadal 2021 a Plaça Catalunya, Barcelona, Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), Holanda i Festival Sismògraf, Olot.
Com a directora de moviment ha col·laborat amb el col·lectiu escènic V.V.A.A. a ARCAS 2020 estrenada al Teatre Lliure i al Teatros del Canal (2021 i 2022); amb Amaga Productions a Allò que hi ha després del diumenge (Escorxador i Sala Beckett 2022); amb Entrance Teatro a La casa sin Bernarda (Espai Brossa i Temporada Alta) i amb Ferran Utzet a Unes abraçades insuporablement llargues (LaPerla29, Biblioteca de Catalunya); a ARCAS SOUND de Clara Aguilar al CaixaFòrum dNIT (2022); a The Fox Sisters, una òpera al Gran Teatre del Liceu dirigida per Sílvia Delagneau amb música de Marc Migó; a Els encantats de Lucia del Greco (Sala Beckett); a FAM un curt dirigit per Àlex Sardà (2024).
També, com a intèrpret a col·laborat a l’Amour Toujours de Clara Aguilara a l’Auditori de Barcelona i a la performance Entre tinieblas de Joan Morey.