Amina Benbouchta

Amina Benbouchta és una artista marroquina nascuda a Casablanca, però educada entre Montreal i París. Es va graduar a la Universitat McGill de Montreal en l’especialització d’Antropologia i Estudis de l’Orient Mitjà. Durant els anys vuitanta, va fer classes d’art a l’École des Beaux-Arts de París. L’any 1997 va completar la seva primera residència a l’Hôpital des Enfant Maladies, a Rabat, i el 2004, va acabar la seva segona al Palau Mnebhi de Marràqueix. Més tard, va consolidar la seva tercera estada artística al castell de Dénia.

La seva obra és reconeguda internacionalment per posar el focus en qüestions socials relacionades amb les polítiques de gènere. Als inicis de la seva carrera, va dirigir la revista de moda i cultura Les Alignés i també va formar part del grup d’artistes i comissaris Collectif 212, centrat a donar suport a l’art emergent al Marroc. Les seves pintures, instal·lacions i fotografies parteixen de l’antropologia per reflexionar sobre els objectes quotidians, les persones i el seu entorn cultural.

Les seves obres s’han exposat en institucions de tot el món, des de la Biennal del Caire l’any 1993, fins al Museu Nacional de Dones Artistes de Washington DC l’any 1997. Durant els anys noranta, Benbouchta va dirigir la revista de moda Les Alignés i va ser cofundadora de Collectif 212, del qual també formaven part els artistes Hassan Echair, Safâa Erruas, Jamila Lamrani, Imad Mansour, Myriam Mihindou i Younés Rahmoun.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El Museu de l’Art Prohibit, a Barcelona, interpel·la la nostra capacitat de tolerància i consciència crítica amb obres d’artistes nacionals i internacionals que en algun moment han estat censurades, prohibides, denunciades o amenaçades per motius polítics, religiosos o socials.