Pintura

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Va néixer a Badalona l’any 1937 i actualment resideix a un petit poble del Pallars Jussà. Al llarg de la seva vida s’ha dedicat a l’art i al misticisme, teixint una carrera variada, única i diversa.
És una artista marroquina educada a Montreal i París i reconeguda internacionalment per les seves obres d’art contemporani, que posen el focus en qüestions socials relacionades amb les polítiques de gènere.
Durant una època molt dura de la seva vida, el gravat esdevé l’única vàlvula d’escapament. En l’actualitat, però, Ilse canalitza la seva obra a través de la pintura, el fotocollage, l’e-collage, el gravat, el collage, la fotografia i el dibuix.
El vessant artístic el desenvolupa amb la pintura i el seu interès per la textura, composició, color, ordre i atzar fa que hagi trobat una manera d’expressar-se artísticament.
Aura Roig és pintora, feminista i tortosina. Les seves il·lustracions, sense pretextos ni embuts, il·lustren cossos de persones no binàries, la majoria amb una actitud desimbolta i un clítoris ben definit.
Artista gràfica que ha donat la volta al món mitjançant la tècnica de l’esprai. La seva obra mural no només representa una part intrínseca i indispensable de la seva personalitat empoderada, intuïtiva i sensible, sinó que. també ens interpel·la sobre algunes qüestions socials i de gènere.