Ares Gratal

La lleidatana Ares Gratal és compositora, cantant i instrumentista. Als quatre anys va començar a tocar l’acordió de la mà de la seva tieta, virtuosa intèrpret i mestra d’aquest instrument. Més tard, va introduir-se en el piano i el clarinet, completant la seva educació clàssica inicial i formant part de la Banda Municipal de Lleida durant quatre anys amb l’últim instrument esmentat.

Després dels seus estudis de Traducció i Interpretació a la UAB, on es va especialitzar en alemany i japonès, seguits d’un màster en traducció audiovisual, es va traslladar a Berlín, on resideix en l’actualitat. Va ser en aquesta ciutat on es va trobar aprofundint i caient per complet en la passió de la seva vida, cantar. Així, el 2010 funda la banda de música Marumba, al costat de la guitarrista i violinista catalana Maria Batllori. Amb tot, anys més tard, el seu pare li regala un saxofon i des de llavors que el toca. El seu projecte com a cantautora Impronunciable, de saxo i veu, avança amb pas ferm.

La seva música no coneix límits, atès que la cultura i la llengua no són barreres per a la seva carrera. Intrínseca al seu caràcter com a artista, la seva passió per la música i les llengües dona fruit a un plurilingüisme musical singular que la fa única. Durant aquests últims temps, ha estudiat i aprofundit en el procés compositiu, utilitzant poemes d’altres i textos propis.

Categoria
Música
Contacta amb l'artista:
rsgrtl@gmail.com

Articles relacionats

Ares Gratal. És compositora, cantant i instrumentista. Va néixer a Lleida, però la seva música no coneix límits, atès que la cultura i la llengua no són barreres per a la seva carrera. Intrínseca al seu caràcter com a artista, la seva passió per la música i les llengües dona fruit a un plurilingüisme musical singular que la fa única.