Daniel Sousa

Sousa és un animador i director que utilitza les temàtiques recurrents en la mitologia i els contes de fades per indagar en els arquetips de la condició humana i les lluites internes entre la raó i els impulsos subconscients. Aborda el cinema des de l’òptica d’un pintor, per la qual cosa se centra en estats mentals i evoca la fragilitat de moments, records i percepcions fugaces.

El 2008, va ser guardonat amb una beca de producció de la Fundació Creative Capital per la pel·lícula Feral, que va obtenir nombrosos premis en festivals de cinema arreu del món, i una nominació als Premis de l’Acadèmia l’any 2014. A banda dels seus projectes independents, ha col·laborat amb reconegudes empreses com Cartoon Network, Olive Jar Studios, Global Mechanic i Duck. A més, és membre fundador de Handcrankedfilm, un col·lectiu de cineastes, juntament amb Jeff Sias, Bryan Papciak i Jake Mahaffy.

Al llarg de la seva trajectòria, ha compartit el seu coneixement ensenyant en diverses universitats de l’àrea de Nova Anglaterra, entre les quals s’inclouen RISD, Harvard, el Museum School i l’Art Institute of Boston, així com l’Animation Workshop a Dinamarca.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El temps transcorregut fins ara ha organitzat les societats en unitats estereotipades, amb la qual cosa la brúixola cognitiva de les persones s’ha desenvolupat segons aquestes. Però qui som realment?