Davide Quayola

Davide Quayola utilitza la tecnologia com a lent per explorar les tensions i els equilibris entre les forces aparentment oposades: el real i l’artificial, el figuratiu i l’abstracte, el vell i el nou. Construint instal·lacions immersives, sovint en llocs arquitectònics històricament significatius, participa i reimagina la imatge canònica mitjaçant la tecnologia contemporània. L’escultura hel·lenística, la pintura de mestres antics i l’aquitectura barroca són algunes de les estètiques històriques que serveixen de punt de partida per a les composicions abstractes de Quayola.

La seva pràctica variada, totes derivades de programari informàtic personalitzat, inclou també la performance audiovisual, el vídeo, l’escultura i les obres en paper. Les exposicions anteriors de la seva obra inclouen V&A Museum, Londres; Park Avenue Armory, Nova York; Bozar, Brusel·les; Centre Nacional d’Art, Tòquio; UCCA, Pequín; How Art Museum, Xangai; SeMA, Seül; Bienal, Säo Paulo; Triennal, Milà; Palais de Tokyo, París; Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona; British Film Institute, Londres; Cité de la Musique, París; Gran Teatre, Bordeus; Arts Electronica, Linz; Festival Elektra, Montreal; Festival Sonar, Barcelona; i Festival de Cinema de Sundance.

Contacta amb l'artista:
consultes@quayola.com

Articles relacionats

Ens submergim entre les bambolines virtuals de Digital Impact, una exposició virtual instal·lada al Disseny Hub Barcelona que es podrà visitar fins al 27 d’agost.