‘Digital Impact’, una experiència immersiva

Vilanova de Bellpuig, 1999

Ens submergim entre les bambolines virtuals de Digital Impact, una exposició virtual instal·lada al Disseny Hub Barcelona que es podrà visitar fins al 27 d’agost. La instal·lació és tota una experiència digital i immersiva que situa el visitant humà, és a dir, nosaltres, al centre. Ens qüestiona sobre la nostra espècie i la relació de convivència entre la intel·ligència artificial, el metavers i nosaltres: un trial possible?

Ens introduïm en la galàxia fosca però farcida d’inputs de Josue Ibañez, la primera fase de la mostra, en què trobem una ruta indefinida i on som nosaltres els que remem entre les aigües fins ara desconegudes. Ens comencem a familiaritzar amb els éssers galàctics, però amb aspecte bufó, d’Universal Everything, mentre ens trobem amb les veles sensorials de Random International i l’univers visual de Refik Anadol.

SpaceDreams / Machine Memoirs / REFIK ANADOL

Pel camí també ens trobem amb uns usuaris dels quals, en aquest cas, l’únic que ens separa és una pantalla i, a través d’un discurs programat, ens interpel·len sobre si ens hem d’amistar amb la intel·ligència artificial i quina possibilitat hi ha de connectar de forma social. Continuem el trajecte i ens trobem amb els imaginaris físics i intel·ligents de Quayola, Brendan Dawes, FutureDeluxe, Field, Joëlle Snaith i Lowkeymoves.

Tot seguit, Domestic Data Streamers ens aboca a un cop de realitat que recrea la nostra interacció amb les xarxes socials. Cinc compassos sincronitzats a temps real amb Instagram, WhatsApp, inclús Tinder, entre d’altres, dibuixen una circumferència cada vegada que 1 milió d’usuaris fa un match o cada vegada que el mateix nombre d’usuaris envia un whats. Només en deu minuts, tots els compassos s’activen una mitjana d’una vegada per minut i fa adonar-nos de la ràpida velocitat a què funcionem i l’atenció dipositada. Ens és còmode aquest instantani natural o més aviat ens incomoda?

Infinity / UNIVERSAL EVERYTHING

Per acabar, decidim aturar-nos davant l’obra d’Alba Corral, gaudir de State, mentre obrim i tanquem les portes de les cúpules d’Antoni Arola que acullen l’exposició de forma completa i veiem passar els dies amb Six N. Five Studio. Cloem la ruta ballant amb un ésser estrany d’Universal Everything, que segueix els passos del nostre cos o nosaltres el seguim a ell?

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
El nou i suggeridor embrió creatiu de la IA combina les últimes tecnologies amb l’enginy, la creativitat i l’atzar, al mateix temps que convida al joc i a l’experimentació artística. En aquest context, neix ‘Digital Impact’, la primera exposició purament digital del país que disposa d’un sentit ple sense dependre d’altres disciplines.
M'interessa patrocinar aquesta secció