Refik Anadol

Refik Anadol és dissenyador i artista de mitjans de comunicació turcoamericà nascut l’any 1985. Els seus projectes són algoritmes d’aprenentatge automàtics basats en dades que creen entorns abstractes i de caràcter oníric. Actualment, Anadol viu i treballa a Los Angeles.

El dissenyador va començar la seva carrera professional creant comissions permanents d’art públic com a Representacions Virtuals, un projecte elaborat a San Francisco i el Vent de Boston, una pintura de dades al sud de Boston.

Gràcies al seu enfocament innovador mitjançant l’ús de dades digitals, va aconseguir captar l’atenció del món de l’art. Per altra banda, el turc ha realitzat altres instal·lacions permanents d’art públic com Interconnectats, una pantalla d’art animat d’uns 2,147 peus quadrats situada a l’Aeroport Internacional Charlotte Douglas; Virtual appliqué, trobat al Centre de Beverly a Los Angeles; i Data de Cristall, una escultura de dades A.I. impresa en 3D i a gran-escala, instal·lada a l’Edifici Portland a Portland, Oregón.

Anadol ha rebut diversos premis i reconeixements per la seva feina incloent el premi de Millor visió de la Recerca de Microsoft; el Premi de Disseny alemany; el guardó UCLA Art + Arquitectura; el premi de la Universitat de Califòrnia de les Arts; el SEGD Premi de Disseny Global; i el Premi a la Residència d’Artista en art i intel·ligència artificial de Google. A més d’estar seleccionat per participar a l’Arquitectura Biennal a Venècia, Itàlia.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Ens submergim entre les bambolines virtuals de Digital Impact, una exposició virtual instal·lada al Disseny Hub Barcelona que es podrà visitar fins al 27 d’agost.
El nou i suggeridor embrió creatiu de la IA combina les últimes tecnologies amb l’enginy, la creativitat i l’atzar, al mateix temps que convida al joc i a l’experimentació artística. En aquest context, neix ‘Digital Impact’, la primera exposició purament digital del país que disposa d’un sentit ple sense dependre d’altres disciplines.