Ester Guntín

Ester Guntín és coreògrafa i directora de moviment. També és graduada en Humanitats i en el Màster d’Estudis Comparats d’Art, Filosofia i Literatura (MECLAP) de la Universitat Pompeu Fabra. L’any 2017 comença el Grau en Coreografia a l’Institut del Teatre i des del 2014 treballa en projectes en l’art contemporani i l’escriptura de dansa.

El seu duet Ararat ha sigut semifinalista i finalista de RIDCC Rotterdam International Duet Competition; premi Duri Korea d’ACT Festival Bilbao a millor artista emergent internacional, pel que Ararat es programarà a Seül el 2022; i segon premi i premi del públic al Certàmen Estruch. L’octubre de 2022 presenta Terra Rhapsody al CCCB dins el marc del Laboratori Escènic i Nigra Quiso a Tanzlabour Ulm (Alemanya), el seu primer encàrrec internacional.

Els seus treballs s’han presentat a CCCB Barcelona, Tanzlabour Ulm a Alemanya, Feria ARCO Madrid, Certamen Coreogràfic Estruch, ACT Festival Bilbao, Quinzena de Dança de Almada Portugal, Festival de Nadal 2021 a Plaça Catalunya, Barcelona, Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), Holanda i Festival Sismògraf, Olot.

Com a directora de moviment ha col·laborat amb el col·lectiu escènic V.V.A.A. a ARCAS 2020 estrenada al Teatre Lliure i al Teatros del Canal (2021 i 2022); amb Amaga Productions Allò que hi ha després del diumenge (Escorxador i Sala Beckett 2022); amb Entrance Teatro a La casa sin Bernarda (Espai Brossa i Temporada Alta) i amb Ferran Utzet a Unes abraçades insuporablement llargues (LaPerla29, Biblioteca de Catalunya); a ARCAS SOUND de Clara Aguilar al CaixaFòrum dNIT (2022); a The Fox Sisters, una òpera al Gran Teatre del Liceu dirigida per Sílvia Delagneau amb música de Marc Migó; a Els encantats de Lucia del Greco (Sala Beckett); a FAM un curt dirigit per Àlex Sardà (2024).

També, com a intèrpret a col·laborat a l’Amour Toujours de Clara Aguilara a l’Auditori de Barcelona i a la performance Entre tinieblas de Joan Morey.

Contacta amb l'artista:
vaikonurprojects@gmail.com

Articles relacionats

El festival nacional de referència de la Garrotxa Sismògraf encén la maquinària per tirar endavant una 15a edició del 13 al 16 d’abril que posa el focus en la natura morta, les interespècies, els minerals i els vegetals. L’exposició Mater de Claudi Casanovas obre la programació del festival.
Olot és la seu del Sismògraf, el festival que detecta el moviment del cos i del planeta. Enrere ha quedat aquell projecte local que s’emmarcava en el dia de la dansa. En la seva 15a edició, floreix convertit en una autèntica celebració de les arts vives híbrides i contemporànies.