Esther Vital García

Esther Vital és especialista en Gestió de Projectes Socials i Culturals nascuda a Sao Paulo. Treballa en l’àrea des de l’any 2008, treballant directament o prestant consultoria o assistència per la millora de la gestió de projectes, enfortiment institucional, formació i traducció per a organitzacions de la societat civil amb diferents perfils com Organitzacions No Governamentals, moviments socials, organitzacions i col·lectius culturals, entre altres.

En l’àmbit de la cultura, a més de produir i coordinar projectes i esdeveniments culturals, ha estat treballant en les àrees de comissariat i investigació sobre l’ús de l’art tèxtil com a eina d’emancipació i empoderament femení. El nexe comú de totes aquestes activitats és la voluntat de contribuir a transformacions socials profundes basades en processos d’apoderament que situen al centre les víctimes de situacions d’injustícia i opressió.

Una de les últimes obres publicades per l’autora és Cadê Heleny, un documental fet amb stop-motion que se centra a narrar la història de la filòsofa, professora i directora de teatre, Heleny Guariba, que va desaparèixer l’any 1971 a causa de la dictadura militar brasilera.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Sota el títol LatAm Boom!, la 27a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada a la ciutat de Lleida entre els dies 23 i 26 de febrer, es dedica a l’esclat que l’animació llatinoamericana ha viscut en les darreres dècades.