Documental

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
El xilè Hugo Rodrigo Covarrubias Álvarez és dissenyador gràfic i director d’animació. L’any 2006 va crear la companyia teatral Maleza, juntament amb Muriel Miranda i van fer la primera obra a Xile que combinava l’animació amb el teatre.
Especialista en Gestió de Projectes Socials i Culturals nascuda a Sao Paulo. Des de l’any 2008, presta consultoria i/o assistència per a la millora de la gestió de projectes, enfortiment institucional, formació i traducció per a organitzacions de la societat civil.
És directora, guionista i investigadora social natural de Nicaragua. El 2017 va participar en el Festival Internacional de Cine Documental de Ámsterdam (IDFA), estrenant a escala mundial el seu primer llargmetratge documental Heredera del viento.
Treballa principalment amb documental, basant-se en un treball a llarg termini amb el protagonista o el tema. En el seu treball artístic utilitza la fotografia analògica i el collage. Li interessa principalment descriure l’ésser humà a través del seu entorn, arquitectura, hàbits i creacions.
Fotògraf. Ha realitzat reportatges a nombrosos països: Palestina, Síria, Bòsnia, Grècia o els Estats Units. El seu treball fotogràfic se centra en el documental, espai visual en què la guerra, la política i la figura humana són els motius principals.