Hugo Covarrubias

El xilè Hugo Rodrigo Covarrubias Álvarez és dissenyador gràfic i director d’animació. L’any 2006 va crear la companyia teatral Maleza, juntament amb Muriel Miranda i van fer la primera obra a Xile que combinava l’animació amb el teatre. Un any després, dirigeix el seu primer curtmetratge animant El coixí de plomes, basat en el relat homònim de l’escriptor uruguaià Horacio Quiroga, usant la tècnica stop-motion.

Posteriorment, estrena al Montreal Stop Motion Film Festival de 2012 el seu segon curtmetratge animat La noche boca arriba, aquesta vegada basat en el conte homònim de l’escriptor argentí Julio Cortázar, que va comptar amb el finançament del Consell Nacional de la Cultura i les Arts a través del Fons Audiovisual 2011.

Per altra banda, va ser un dels creadors de la sèrie televisiva Puerto Papel, una producció finançada per cadenes de Xile, Colòmbia, Argentina i Brasil que va utilitzar també l’stop-motion i el paper com a matèria primera.

Actualment, Covarrubias és docent a l’Escola de Creació Audiovisual de la Facultat d’Arquitectura i Arts de la Universitat Austral de Xile.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Sota el títol LatAm Boom!, la 27a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada a la ciutat de Lleida entre els dies 23 i 26 de febrer, es dedica a l’esclat que l’animació llatinoamericana ha viscut en les darreres dècades.