Alba Cros Pellisé

Alba Cros Pellisé, originària de Puigverd de Lleida, és una reconeguda directora de cinema, de la qual destaca especialment el treball que va fer en el documental Alteridades, codirigit al costat de Nora Haddad. Aquesta pel·lícula aborda les identitats lesbianes a Catalunya i va ser produïda per Amor & Luxe. L’estrena va ser un gran èxit a la secció oficial de documentals del Festival de Màlaga i a Un impuls Col·lectiu al D’A.

La seva incursió en la direcció es va donar després de completar els estudis en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El primer projecte destacat va ser la codirecció de la pel·lícula Les amigues d’Àgata, amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen, un film aclamat per la crítica i nominat a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

A banda del seu treball en llargmetratges, ha dirigit projectes com Anhel de llum per a “Sinfonies de ciutat” (CCCB i Dones Visuals), el documental Resiliència, guanyador dels Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA i produït per Allegra Films, i el curtmetratge documental De rerum natura – De la naturalesa de les coses, sobre el pintor Francesc Punsola, produït per la Universitat Pompeu Fabra.

A més de la seva tasca com a directora, ha treballat també com a directora de fotografia a la pel·lícula La amiga de mi amiga, de Zaida Carmona; el curtmetratge Demà ho deixem, de David Moragas, i com a assistent de direcció a Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet.

Contacta amb l'artista:
albacrosp@gmail.com

Articles relacionats

El temps transcorregut fins ara ha organitzat les societats en unitats estereotipades, amb la qual cosa la brúixola cognitiva de les persones s’ha desenvolupat segons aquestes. Però qui som realment?