Fabián Cháirez

L’artista plàstic de Chiapas naix el 1987 a Tuxtla Gutiérrez. És llicenciat en Arts Visuals a la Universitat de Ciències i Arts Visuals de Chiapas i actualment té 7 exposicions. A més, ha participat en més de 20 mostres col·lectives per Mèxic, els Estats Units i Europa.

La major part de la seva obra és protagonitzada per persones racialitzades, dissidents sexuals i de gènere, amb la intenció principal de donar-los visibilitat i posar-les al centre, oposant-se als estereotips negatius als quals se les ha limitat en el marc dels mitjans visuals i mirar de contrarestar una societat mexicana en què el racisme, el masclisme i el classisme continuen sent un problema latent.

Amb la seva obra ha treballat com a director creatiu i ha intervingut en espais recreatius i centres nocturns, i és un dels artistes contemporanis més representatius dins del camp LGBT+ de Mèxic.

Categoria
Fotografia
Contacta amb l'artista:
contacto@fabianchairez.com

Articles relacionats

El Museu de l’Art Prohibit, a Barcelona, interpel·la la nostra capacitat de tolerància i consciència crítica amb obres d’artistes nacionals i internacionals que en algun moment han estat censurades, prohibides, denunciades o amenaçades per motius polítics, religiosos o socials.