Jordi Baron Rubí

Jordi Baron Rubí és un fotògraf nascut l’any 1973 a Barcelona. La seva obra ha estat en constant evolució des de finals dels anys 90. Els seus projectes més destacats inclouen “Ídols”, “Barcelona fitxer antropològic” i “monalisa”, en què explora les influències de les tradicions iconogràfiques i els processos fotogràfics del segle XIX i XX.

Degut a la seva professió familiar com a antiquari, té un accés únic a un món privat: els interiors de molts habitatges a Barcelona. Aquests llocs ofereixen una ullada íntima a la vida passada, amb objectes familiars dispersos i records personals escampats per tot arreu. Algunes vegades, els pisos romanen tancats durant anys, acumulant la memòria de generacions.

Com a arqueòleg d’interiors, ha passat més de dues dècades documentant fotogràficament aquests espais en un esforç per preservar els moments abans de la seva desaparició. Les seves imatges capturen paisatges efímers i sovint desoladors, amb records personals dispersos. Fotografia ràpidament i amb llum natural, mentre els operaris i transportistes s’afanyen a desmantellar els elements que conformen la vida quotidiana.

Ausiàs Marc, 16 de la sèrie Domus Barcino / © JORDI BARON RUBÍ
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El temps transcorregut fins ara ha organitzat les societats en unitats estereotipades, amb la qual cosa la brúixola cognitiva de les persones s’ha desenvolupat segons aquestes. Però qui som realment?