Kim Eun-sung i Kim Se-kyung

Kim Eun-sung i Kim Se-kyung és un duet d’escultors coreà més conegut per l’Estàtua de la Pau, obra que es va completar l’any 2011 i després de col·locar-se a prop de l’ambaixada japonesa a Seül. Era tan sols una de les més de vint estàtues similars dissenyades per la parella, la majoria de les quals estan ubicades a Corea i els Estats Units.

L’any 2017 van anunciar els plànols per realitzar una altra escultura, coneguda pel nom de Vietnam Pieta i dissenyada per commemorar les víctimes de la massacre de la guerra del Vietnam, presumptament perpetrades per soldats coreans. Els artistes van declarar que com que els activistes coreans estaven utilitzant l’Estàtua de la Pau per pressionar el Japó, amb aquesta escultura i les seves rèpliques col·locades a prop de nombroses ambaixades japoneses de tot el món, Corea hauria d’estar subjecta a una pressió similar per part del Vietnam.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El Museu de l’Art Prohibit, a Barcelona, interpel·la la nostra capacitat de tolerància i consciència crítica amb obres d’artistes nacionals i internacionals que en algun moment han estat censurades, prohibides, denunciades o amenaçades per motius polítics, religiosos o socials.