Art i Censura

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Nascuda a Olvera, Cadis, va començar a formar-se en fotografia analògica a Madrid i després va acabar d’incidir-hi a Londres, on va graduar-se en Mitjans de Comunicació Audiovisual.
La seva obra es caracteritza per utilitzar diferents suports visuals i sonors, fotografies i instal·lacions per tal de produir obres amb un rerefons antropològic, cosa que es pot comprovar amb la performance ‘Evviva il coltello!’
L’any 2017 van anunciar els plànols per realitzar una altra escultura, coneguda pel nom de ‘Vietnam Pieta’ i dissenyada per commemorar les víctimes de la massacre de la guerra del Vietnam.
Les seves peces, sempre crítiques amb les religions i l’extrema dreta, han estat perseguides a través d’amenaces i denúncies, fet que l’ha portat més d’una vegada davant els tribunals.
Actualment, exposa al Centre d’Art La Panera amb l’obra ‘Petjades plàstiques’, amb què qüestiona i posa el focus en l’emergència climàtica i humanitària.
L’artista de collage i fotògraf Vespe s’endinsa dins del seu univers creatiu i somiador, on explora noves societats imaginàries o reals que evoquen el color i les galàxies imaginatives de l’artista.
Treballa com a dissenyador gràfic i des de fa uns anys s’ha submergit en el collage, fent-lo el seu principal motor artístic i creatiu. L’artista sent aquesta disciplina com una forma d’expressió on papers i objectes adopten un nou significat vital.
En el seu blog es pot veure algunes de les seves obres i òptiques atrevides com ‘Punto de encuentro’, ‘Marcando estilo’ o ‘El tocador’, entre altres creacions.
El seu univers creatiu explora la fotografia des d’una mirada intimista i curiosa. Això es pot veure a la sèrie fotogràfica de Fantasy o per exemple a People, on juga amb els clarobscurs.
Nascuda a la Ràpita, és fotògrafa i educadora resident a Barcelona. L’artista bolca els seu treball en el seu interès per la representació de la identitat i les transicions vitals, partint d’un exercici autoreferencial.