Nancy Holt

L’artista estatunidenca Nancy Holt, coneguda pels seus treballs d’escultura pública, instal·lació i Land Art va néixer a Massachusetts i va morir a Nova York l’any 2014. Al llarg de la seva trajectòria professional, també se la reconeix per les seves obres literàries i articles sobre art.

Holt va començar la seva carrera artística com a fotògrafa i videoartista. L’any 1974 col·labora amb Richard Serra amb l’obra Boomerang, on Serra va gravar-li la veu a través d’una videocinta fent eco mitjançant uns auriculars, mentre descrivia l’experiència. L’artista és coneguda pels seus treballs ambientals a gran escala com Sun Tunnels i Dark Star Park. Tanmateix, ha sigut mereixedora de cinc beques del National Endowment for the Arts i una beca Guggenheim, a més de rebre el premi Lifetime Achievement in Contemporany Sculpture Award 2013 de l’International Sculpture Center.

El 2017 es funda al seu honor la Fundació Holt/Smithson, per tal de continuar amb l’esperit creatiu i d’investigació de les artistes Nancy Holt i Robert Smithson, les quals al llarg de les seves carreres artístiques van expandir els límits de la pràctica artística i van desenvolupar mètodes innovadors per tal d’explorar la nostra relació amb el planeta.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista: