Òscar Amorós

Òscar Amorós

Òscar Amorós naix a Sabadell el 23 de febrer de 1967. Des de l’any 2000, però, resideix a Cadaqués. És dissenyador industrial, creatiu i fotògraf artístic i ha estat guardonat internacionalment pels seus treballs fotogràfics centrats, sobretot, en el seu vessant més personal i abstracte. El seu treball artístic cerca analogies en els objectes quotidians a través de l’humor, però també de la crítica. Ell mateix defineix el seu treball com a fotografia d’autor un xic desconstructivista.

Amorós considera allò que abandonem o menyspreem, l’anònim i abjecte, bell. Encara que no segueix el corrent dadaista, els seus referents estan en els ready-mades o “art trobat” de Marcel Duchamp i en l’estil industrial de Richard Hamilton o en la creativitat surrealista i sense límits de Salvador Dalí.

En els últims vint anys ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals. Alguns han estat l’IPA International Photography Awards a Los Angeles amb Blue Sea (2017), una menció honorífica al XII Certamen Internacional de Fotografia Asisa Foto amb Blue Sea 2.0, analogía en tiempos de pandemia (2020), una menció honorífica als Premis Internacionals de Fotografia IPA amb la sèrie Sempre he volgut… (2014), una menció honorífica als IPA International Photography Awards “One Shot One Life” amb Sky Walkers (2012) o una menció honorífica al Photography Masters Cup, el Premi Internacional d’Honor a la Fotografia en Color amb Sky Walkers_04 (2011).

Si mirem amorosament el nostre entorn diari descobrirem la bellesa de l’univers

Òscar l’Amorós / Blue Sea 2.0 / ANALOGIA D’UNA PANDÈMIA
Blue Sea 2.0 consta de 62 tríptics de 35×60 cm
Contacta amb l'artista:
http://www.amorosphotogallery.com/contact.php