Pep Duran

Pep Duran és fill de Vilanova i la Geltrú i s’ha format en Escenografia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona. Ha desenvolupat la seva pràctica artística en paral·lel a l’escenografia, fet que li ha donat una acusada consciència de la presència física a l’espai.

Tant en les seves instal·lacions com en els objectes escultòrics o escenografies, incorpora i experimenta amb les nocions de la construcció, la presentació i la representació. Ha realitzat nombroses escenografies per a espais com el Teatre Lliure de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Romea de Barcelona, l’Espai Brossa de Barcelona i el Teatro de la Zarzuela de Madrid.

Com a director artístic, Duran ha col·laborat en pel·lícules de directors com Jaime Camino, Pere Portabella o Francesc Betriu, a més de tenir una notable producció d’escultura pública, en què destaca Una cadena d’esdeveniments, una composició de peces de ceràmica amb relleus incrustats i esmaltats presentada a la Capella MACBA l’any 2011 i que es troba instal·lada de manera permanent a la Biblioteca Central de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de finals dels anys setanta, ha presentat exposicions individuals i instal·lacions en espais de Barcelona, com l’Espai 10 de la Fundació Joan Miró, la Sala Metrònom, La Virreina, la Capella MACBA i el Teatre Nacional de Catalunya i també a Koldo Mitxelena de Sant Sebastià i el Museu d’Art de Sabadell. Entre 2009 i 2020, el seu projecte Sin escenario va itinerar per institucions com el Museo de Arte de San Salvador a El Salvador, el Museo de Arte y Diseño Contemporáneo de San José de Costa Rica, el Museo de Arte Contemporáneo de Panamà i el Centro Cultural de España a Mèxic DF.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista: